Windows 8.1 RTM a fost lansat recent și este disponibil atât ca un update gratuit pentru cei care dețin licențe Windows 8, cât și în versiunea retail, pentru utilizatorii care doresc să treacă la Windows 8.1 de la Windows XP, Vista sau Windows 7.

Update – martie 2015

Acum este mult mai ușor să obțineți kitul Windows 8.1, fără a mai fi nevoie de o cheie de produs. Vedeți acest articol pentru a afla cum.
— continuare articol inițial

Această metodă este validă doar pentru copii retail (nu OEM) ale Windows 8 și Windows 8.1.
Cei care cumpără Windows 8.1 online obțin o imagine ISO cu kitul de instalare al sistemului de operare. Această imagine se poate folosi pentru instalarea Windows 8.1 pe orice computer, deci poate servi ca un installer local, scutind download-uri ulterioare, economisind trafic Internet și timp.
Utilizatorii Windows 8 trebuie să recurgă la Windows Store pentru a obține update-ul gratuit. Dar ce este de făcut dacă acești utilizatori vor dori după un timp să reinstaleze sistemul ? (Excludem aici intenționat opțiunile de a face refresh sau reset din sistemul de operare) Teoretic ar trebui să reinstaleze Windows 8 și apoi să facă din nou upgrade prin Windows Store. Alt download adică, plus etapa intermediară de instalare Windows 8 ! Pentru un computer reinstalat periodic, descărcarea poate fi acceptabilă, dar pentru utilizatorii care dețin 2-3 sau mai multe computere, lucrurile se complică. E dificil să descarci de fiecare dată, pentru fiecare computer kitul de 3GB ! Și consumă timp.
Chiar dacă în trecut Microsoft afirma că va oferi public imaginile ISO pentru Windows 8.1, acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar compania a anunțat că nici nu intenționează să schimbe această situație.
Haideți să vedem ce pot face utilizatorii pentru a obține totuși aceste imagini ISO. Pentru că avem mai multe soluții.

Prima soluție este descărcarea via subscripții MSDN sau TechNet

Pentru majoritatea utilizatorilor obișnuiți din România nu intră în calcul din diverse motive, inclusiv cele financiare. Cu toate acestea, ca referință, public link-urile respective, valide pentru cei care sunt abonați :
Download Windows 8.1 RTM via TechNet
Download Windows 8.1 RTM via MSDN
Fișierul ISO Windows 8.1 RTM este disponibil și în formatul ”Multiple Edition”, care conține atât Windows 8.1 core, cât și Windows 8.1 Professional. La instalare, în funcție de cheia utilizată se va instala automat versiunea corespunzătoare

A doua soluție este copierea și salvarea fișierelor de instalare

Ele sunt disponibile într-un folder de sistem ascuns (User_folderAppDataLocalMicrosoftWebSetup) , după download-ul pentru upgrade de la Windows 8 la Windows 8.1. La fel ca la instalarea prin Internet a Windows 8, și fișierele Windows 8.1 sunt stocate temporar într-un folder la care putem ajunge în câțiva pași simpli.

  • Tastăm Win+R pentru a ajunge la dialogul Run.
  • În acest dialog scriem appdata și dăm Enter
  • Dăm un click În bara de adrese din File explorer și apoi apăsăm tasta End, după care adăugăm LocalMicrosoftWebSetup și dăm Enter din nou.

Atenție ! Pentru unii utilizatori este posibil totuși ca fișierele să fie stocate în folderul C:$Windows.~BT
Inițial fișierele sunt criptate și vor fi extrase pe durata procesului de instalare în folderul C:ESDWindows.
Important ! Dacă nu găsiți fișierele după metoda de mai sus, ele ar trebui să fie în folderul
C:WindowsSoftware DistributionDownload
Odată ce am localizat fișierele, le vom copia în altă parte pe sistem. Apoi le putem pune pe un DVD sau pe un stick USB cu care vom putea instala/reinstala Windows 8.1. Trebuie doar să rulăm setup.exe pentru a porni instalarea.

A treia metodă – prin descărcare de la pagina oficială de download de la Microsoft

Microsoft ne permite descărcarea unui installer offline pentru Windows 8.1, care descarcă tot kitul de instalare și care ghidează utilizatorii privind realizarea unui stick USB bootabil sau a unei imagini ISO pentru utilizare ulterioară. Installerul se poate descărca de aici:
Windows 8.1 Offline ISO Installer
Pe pagina respectivă dăm click pe butonul ”Install Windows 8.1„. Installer-ul va fi descărcat și astfel vom avea și ISO-ul.
Important ! Pentru a putea descărca installerul este nevoie de o cheie validă de Windows 8.1. Cheile Windows 8 NU vor fi acceptate.
Cu toate acestea, dacă descărcăm mai intâi installerul Windows 8 apăsând pe butonul ”Install Windows 8” de pe aceeași pagină, (folosind o cheie Windows 8) și îl pornim, după care îl oprim la scurt timp, vom putea face click pe pagina respectivă pe butonul ”Install Windows 8.1”, download-ul installer-ului Windows 8.1 va începe fără a mai cere cheia. La final vom putea crea un DVD sau un stick bootabil direct din acest installer.

Update – martie 2015

Acum este mult mai ușor să obțineți kitul Windows 8.1, fără a mai fi nevoie de o cheie de produs. Vedeți acest articol pentru a afla cum.

Back To Top
Search