Windows-Phone-removing-a-tile-from-Start-Screen11

Acest tutorial pentru începători arată cum se pot redimensiona tile-urile de pe ecranul Start din Windows Phone.

Ecranul Start din Windows Phone este locul unde ținem la îndemână cele mai importate informații și comenzi rapide de pe telefon, pentru accesarea/lansarea rapidă. Informațiile și comenzile rapide sunt afișate de dale (tiles).

De ce e utilă redimensionarea tile-urilor pe Windows Phone ?
În funcție de cantitatea utilă de informație afișată, tile-urile pot fi redimensionate, pentru a lăsa mai mult spațiu pe Ecranul Start în favoarea tile-urilor dinamice, sau pentru a grupa mai multe comenzi utile.
Tile-urile de pe Windows Phone pot avea 3 dimensiuni: mici, mijlocii și mari. Sună nostim, dar haideți să vedem cum arată concret fiecare dimensiune. În screenshot-ul de mai jos avem tiles mici (1), mijolocii(2),  și mari (3):
WP-Tiles-numbered
Pentru acest tutorial vom redimensiona tile-ul Battery. 
1. Accesăm Ecranul Start
2. Pentru redimensionare punem un deget pe tile și ținem apăsat aproximativ două secunde. Observăm că apar două butoane pe colțuri. Butonul cu acul în cercul tăiat va șterge tile-ul de pe ecran, iar butonul cu săgeată servește pentru redimensionare :
Apăsăm pe tile cca 2 secunde
3. Dacă apăsăm o singură dată pe butonul cu săgeată tile-ul se redimensionează la mărime medie:
Redimensionare - mediu
4. Dacă apăsăm din nou pe același buton, tile-ul se redimensionează la cea mai mică dimensiune :
Tile mic
5. Prin apăsare pe butonul cu săgeată, tile-ul se va redimensiona la dimensiunea cea mai mare :

6. Dacă atingem scurt alt tile sau chiar tile-ul redimensionat (dar nu pe butoanele circulare), ecranul revine la normal, ca în prima imagine din tutorial.
Back To Top
Search