Resetare-Windows-Update

Dacă aveți probleme cu actualizările în Windows 7, Windows 8, 8.1 sau 10, acest script va reseta Windows Update, ceea ce de multe ori rezolvă asemenea situații.

Mai toți utilizatorii Windows s-au lovit de probleme cu Windows Update, serviciul de actualizare de la Microsoft care descarcă și instalează patch-uri pentru programe și sisteme de operare de la Microsoft.
De multe ori baza de date locală cu actualizări sau componentele ei sunt corupte, ori anumite servicii necesare pentru Windows Update nu funcționează și trebuie resetate.
De aceea uneori poate fi util să resetați componenta Windows Update, mai ales dacă nu funcționează corespunzător, nu găsește update-uri, apar coduri de eroare, etc.
Pentru aceasta vă invit să creați un script care va face automat toate operațiile necesare. Este vorba despre resetarea componentelor Windows Update cum ar fi unele foldere de sistem (catroot2, SoftwareDistribution) a unor servicii (Background Intelligent Transfer Service – BITS, Cryptographic Services și Windows Update sau Automatic Updates Service).

Creați scriptul pentru resetarea Windows Update

Deschideți Notepad și copiați în fereastră comenzile de mai jos:

@ECHO OFF
echo Script pentru resetarea Windows Update
echo.
PAUSE
echo.
attrib -h -r -s %windir%\system32\catroot2
attrib -h -r -s %windir%\system32\catroot2\*.*
net stop wuauserv
net stop CryptSvc
net stop BITS
ren %windir%\system32\catroot2 catroot2.old
ren %windir%\SoftwareDistribution sold.old
ren "%ALLUSERSPROFILE%\application data\Microsoft\Network\downloader" downloader.old
net Start BITS
net start CryptSvc
net start wuauserv
echo.
echo Operatia a reusit. Incercati sa actualizati PC-ul dupa un restart
echo.
PAUSE

Salvați fișierul ca ResetWU.bat ca în galeria de mai jos:

Rularea scriptului cu drepturi de Administrator ar trebui să se încheie fără erori. La final restartați PC-ul și reîncercați actualizarea.
Dacă nu vă descurcați cu instrucțiunile de mai sus, vă ofer spre descărcare o copie a acestui script într-o arhivă zip:
Dacă ați întâmpinat probleme sau dacă aveți sugestii de îmbunătățire a acestui script, le aștept mai jos la comentarii. Succes !
Back To Top
Search