Pentru că Microsoft vrea să rețină utilizatorii în ecosistemul propriu, singura opțiune de căutare web din meniul Start al Windows 10 este motorul Bing. Cu toate acestea, există o soluție și pentru cei care vor să folosească Google.

Ca bonus, pe lângă trecerea la căutarea cu Google în meniul Start, vom face posibilă și afișarea rezultatelor în browserul/navigatorul dv. preferat. Ați observat deja, sunt sigur, că rezultatele căutărilor web din Start se deschid doar în Microsoft Edge.

1.1. Vom începe prin a instala cea mai recentă versiune a programului Search Deflector, de pe pagina sa oficială GitHub.

După descărcare, facem dublu-click pe programul de instalare descărcat și continuăm cu instalarea, pas cu pas.

1.2. Pe durata instalării, Search Deflector va detecta browserele instalate pe sistem și ne va întreba ce browser/navigator web preferăm. Pentru aceasta, vom tasta numărul corespunzător din lista afișată:

Recomandare techtime.ro: Puteți alege și varianta System Default / Navigatorul implicit de pe sistem. Aceasta va face ca rezultatele căutărilor să apară în navigatorul implicit pe care îl configurăm în setările Windows 10, eliminând necesitatea reconfigurării ulterioare a programului Search Deflector.
1.3. Confirmăm selecția făcută tastând Y ca mai sus.
1.4. Alegem apoi motorul de căutare preferat prin tastarea numărului din dreptul acestuia. În cazul meu am folosit Google și am tastat 7:

1.5. Confirmăm selecția făcută din nou tastând ca mai sus.
1.6. Astfel am încheiat configurarea pentru Search Deflector. Acum apăsăm Enter pe tastatură pentru a închide fereastra de configurare.

1.7. În fereastra principală de instalare, apăsăm butonul Finis / Finalizare :

1.8. Acesta este un pas important – vom trece la testarea configurației prin efectuarea unei căutări web. Mai întâi ni se va cere să alegem un program implicit. Alegeți launcher.exe, bifați căsuța Always use this app/ Folosiți întotdeauna această aplicație și apăsați butonul OK.
1.9. Search Deflector va redirecționa căutarea spre motorul de căutare preferat și o va afișa în navigatorul dv. web preferat, cum puteteți observa în imaginea din deschiderea articolului.
IMPORTANT Rețineți că rezultatele căutării web afișate în meniul Start sunt tot de la Bing și dacă veți apăsa pe ele se vor deschide în navigatorul Microsoft Edge. Când apăsați pe ele, Search Deflector le va redirecționa conform preferințelor dv.
Dacă vreți să reconfigurați Search Deflector în viitor, va trebui să mergeți în folderul unde acesta este instalat și să rulați programul Setup.exe din acel folder.

2. Concluzii și idei

Dacă rezultatele căutărilor furnizate de Bing nu corespund cu așteptările dv., această soluție vă poate ajuta să fiți ceva mai productivi, economisind timp.

Back To Top
Search