După cum sunt sigur că ați remarcat, File Explorer (Windows Explorer), afișează la deschidere Acces rapid, un panou ce găzduiește folderele favorite și cele mai des accesate foldere și fișiere. Dacă preferați ca în locul acestora File Explorer să afișeze Acest PC, adică locul în care sunt afișate Hard Disk-urile interne, cele externe, locațiile de rețea, DVD-Writer-ul, șamd, urmați pașii indicați în continuare.

  1. Deschideți File Explorer și apăsați Ctrl+F1.
  2. Accesați fila Vizualizare și dați click pe Opțiuni.
  3. Faceți click pe Modificați opțiunile pentru foldere și căutare.
  4. Selectați la Deschideți Explorer opțiunea Acest PC.
  5. Apăsați butonul Se aplică pentru a salva modificările.

Sau, dacă preferați, puteți efectua această modificare doar cu ajutorul mausului, după cum poate fi urmărit în animația postată în continuare.
deschidere file explorer acest pc in loc de acces rapid
Începând din acel moment File Explorer va afișa Acest PC, dar dacă la un moment dat doriți să reveniți la setările inițiale am convingerea că știți ce aveți de făcut.
Apropo de folderele și fișierele afișate în Acces rapid, puteți opta pentru dezactivarea păstrării unui jurnal al fiecăruia, sau golirea celui actual din fila General a Opțiuni folder.
confidentialitate acces rapid
O spun deoarece observ că schimbarea locației afișată la deschiderea File Explorer este motivată în principal din dorința utilizatorului de a ascunde de ochii celorlalți fișierele și folderele accesate recent.
Ei bine, simpla înlocuire a locației de afișare nu este suficientă în acest caz, oricine putând configura File Explorer în orice moment să afișeze Acces rapid în loc de Acest PC. Așadar dacă urmăriți acest rezultat, nu uitați să deselectați din Opțiuni Folder » General » Confidențialitate, casetele:

  • Afișați fișierele utilizate recent în Acces rapid.
  • Afișați folderele utilizate frecvent în Acces rapid.

Totodată puteți șterge istoricul File Explorer prin simpla apăsare a butonului Golire.

Back To Top
Search