01-connect-feedback

Orice versiune beta a unui software are bug-uri și erori. În cazul Internet Explorer 9 beta, cum avem modificări semnificative atât în ceea ce privește funcționarea cât și aspectul browserului, înseamnă că vor exista foarte multe păreri. Mă gândesc că foarte mulți utilizatori ar dori să ofere feedback și nu știu cum pot face acest lucru.

Odată cu lansarea IE9 beta, Microsoft așteaptă feedback privind interfața și funcționarea browserului de la toți utilizatorii. Ca și în cazul Windows 7, compania a introdus și în IE9 beta un instrument de feedback (Feedback Tool) cu Problem Steps Recorder (utilitar de reconstituire și înregistrare a problemelor) pentru raportarea bug-urilor și pentru trimiterea de feedback direct la Microsoft Connect.

Microsoft așteaptă feedback în special pentru următoarele :

  • Fixarea site-urilor în Taskbar și caracteristici conexe cum ar fi jumplist-uri și butoane de preview
  • Gestionarea și performanța Add-on-urilor
  • Implementarea standardelor cum ar fi HTML5, CSS3, și SVG
  • Implementarea accelerării hardware pentru grafică, precum și randarea D2D
  • Randare generală și performanță layout
  • Performanța motorului JavaScript și îmbunătățiri în interoperabilitate
  • Actualizări aduse Developer Tools

1-ie9-beta-feedbackToate problemele se pot raporta cu instrumentul Feedback, sau pe site-ul Connect. Pentru instrumentul Feedback dă click pe butonul Tools din IE9 beta (rotița zimțată) și selectează Send feedback. Prin keyboard, din fereastra IE9 beta apasă Alt-x și apoi k. (Personal nu am reușit să pornesc acest tool, pentru că îmi cere autentificare cu Windows Live Login Assistant, care nu funcționează, nici măcar după un repair dat instalării Windows Live Essentials 2011 Beta Refresh). După aceea trebuie să te autentifici cu un cont .live, .hotmail, .windowslive, etc. pe Microsoft Connect în acest tool.

Echipa IE9 așteaptă părerile voastre și prin site-ul Microsoft Connect. Pentru accesarea acestui serviciu, ai nevoie de un cont Hotmail (hotmail.com, live.com, sau windowslive.com, de exemplu). Odată ce ai acest cont, te poți înscrie/autentifica aici la Microsoft Connect.

Următorul pas este să accesezi pagina principală a programului public de feedback pentru Internet Explorer de pe Connect. De acolo accesează această pagină și completează testul propus aici.

Apoi poți trece pe această pagină, verificând înainte prin căutare dacă problema nu a fost deja sesizată, și poți scrie propriile observații.

Microsoft are și un ghid orientativ denumit How to File a Good Bug Report care conține instrucțiuni privind realizarea de rapoarte/reclamații bug-uri cât mai eficiente.

Dacă nu ai descărcat încă IE9 beta, o poți face de aici.

Back To Top
Search