Windows_10_technical_preview_windows_10_logo_microsoft

Întrucât confidențialitatea datelor este o problemă de interes major pentru toți utilizatorii Windows, am decis să vă prezint în acest articol ce fel de date sunt colectate de Microsoft de pe sistemele pe care rulează Windows 10 Technical Preview.

Microsoft colectează o serie de informații în modalități multiple cu scopul declarat de a opera mai eficient și de a oferi cele mai bune produse, servicii și experiențe. Aceste date pot fi combinate cu informații care au legătură cu ID-ul de utilizator, cum ar fi contul Microsoft.

Când obțineți, instalați și folosiți Programul software, Microsoft colectează informații despre modul în care utilizați acest software și serviciile, dar și despre device-urile și rețelele în care acestea operează. Exemple de date pe care le-am putea colecta ar putea include numele dv,. adresa de mail, preferințe și interese; locație, navigare, istoric de căutare și utilizare fișiere; apeluri telefonice și date SMS;configurație device și date de la senzori; voce și input text sau scris de mână; utilizare aplicații.

Microsoft oferă și câteva exemple despre ce se colectează:

  • la instalarea și folosirea Programului (Windows 10) și a serviciilor, se pot colecta informații despre device-ul și despre aplicațiile folosite, informații care vor fi folosite pentru a determina sau îmbunătăți compatibilitatea software-hardware,

  • când folosiți caracteristici care implică și comenzi vocale, Microsoft mai spune că ar putea colecta informații despre voce și că va folosi aceste informații pentru a îmbunătăți procesarea comenzilor vocale,

  • când deschideți un fișier, Microsoft ar putea colecta informații despre fișier, despre aplicația folosită pentru a deschide acel fișier și despre durata utilizării pentru a determina modalități de creștere a performanței (cum ar fi de exemplu modalități de regăsire mai rapidă a documentelor, de exemplu, sau

  • la introducerea de text, note de mână sau input prin inking, Microsoft ar putea colecta mostre din acel input pentru a îmbunătăți unele caracteristici pentru input cum ar fi acuratețea sugestiilor de autocompletare sau de verificare gramaticală de exemplu.

Programul software (Windows Technical Preview) ar putea include caracteristici internet active și funcționalitate gen social media. Când aceste caracteristici sunt folosite, ele transmit către Microsoft anumite informații de computing standard („Standard Computer Data”). Standard Computer Data ar putea include informații despre mediul dv.  de activitate PC, cum ar fi adresa IP, statusul rețelei, condiții de operare și informații despre device-uri și software utilizate cu Windows 10 Technical Preview și serviciile conexe.

Programul software și serviciile conțin caracterisitici internet active care transmit informații despre performanță și utilizare către Microsoft (“Experience Data”). Aceste informații din Experience Data ar putea include detalii despre performanță și fiabilitate, cum ar fi de exemplu viteza cu care software-ul și serviciile reacționează când faceți click pe un buton sau câte probleme întâmpinați cu un anumit program sau serviciu. Experience Data mai poate include de asemenea informații despre cum folosiți software-ul și serviciile, caracteristicile cel mai frecvent utilizate și frecvența cu care lansați anumite programe.

Microsoft colectează automat informații de pe device-urile pe care le folosiți cu Programul software și cu serviciile aferente. Aceasta ar putea include informații despre toate aspectele programului software și ale serviciilor, cum ar fi performanța device-ului, interacțiunile cu interfața de utilizare și utilizarea caracteristicilor sau a aplicației, inclusiv a aplicațiilor dezvoltate de terți.

Back To Top
Search