Sunt foarte sigur că v-ați întrebat și voi când apare următorul build Windows 10 Technical Preview, dat fiind că mai toate site-urile de profil au avut articole similare, dar mai ales pentru că deja au trecut mai bine de 40 de zile de la lansarea versiunii anterioare. Haideți să vedem în continuare ce are Microsoft de zis despre asta.

Scriind pe blogul Windows despre cadența lansărilor și despre predictibilitatea datelor de lansare, Gabriel Aul, lead-ul echipei Data & Fundamentals din Operating Systems Group (OSG) de la Microsoft, a oferit unele detalii destul de interesante.
Referindu-se la cadență și la situația build-urilor din ciclul rapid, cunoscut și ca Fast Ring, Aul admite că Microsoft a avut o atitudine ușor conservatoare vizavi de lansările care ar fi urmat prin acesta. El adaugă că au existat discuții interne despre cum se poate ajusta această cadență mai departe și că s-au luat unele decizii.
Până în prezent, build-urile Windows 10 Technical Preview din Fast Ring pentru Windows Insiders au avut multe bug-uri, ceea ce Microsoft consideră că nu ar fi trebuit să se întâmple, pentru că unele build-uri nu au fost tocmai stabile.  Problema a fost lipsa unor diferențieri clare între Fast și Slow.
În inelele de testare interne, zona Canary poate avea de două sau de trei ori mai multe build-uri decât aceea din OSG (Operating Systems Group) pentru că problemele sunt sezizate de cei care au acces la build-urile Canary care nu mai ajung la OSG.

Windows 10 TP Rings
Aceasta este o abordare nouă, iar intern au mai existat și discuții dacă raportul dintre viteza de lansare și cota de risc privind instabilitatea trebuie modificat pentru Fast Ring sau dacă ar trebui creat un Ring pentru cei care vor neapărat să fie pe cel mai recent build public accesibil al Windows 10 Technical Preview. Noul Ring ar fi avut ca propunere de nume Viteză ridicol de mare (vezi mai jos de unde până unde treaba cu Ludicrous Speed) 🙂 . De reținut că o decizie în acest sens nu a fost luată.
Aul mai spune următoarele despre build-urile care conțin funcționalități noi :

Vor mai fi cazuri în care funcționalități noi vin în anumite build-uri pentru care va fi nevoie de puțin mai mult timp pentru a le stabiliza și finisa înainte de testele publice. Integrările de caracteristici noi vor veni doar în anumite build-uri, ceea ce înseamnă că nu putem oferi un calendar al build-urilor publice. De aceea am spus anterior pe Twitter că veți primi ”aproximativ lunar” câte un build, deoarece ne putem aștepta să avem unul gata în 30 de zile, chiar dacă uneori (ca și acum) poate dura ceva mai mult.

For the laughs sau care e treaba cu Ludicrous Speed

Este o aluzie la un fragment dintr-o parodie science fiction realizată de Mel Brooks în 1987 în care Lord Dark Helmet (Darth Vader) descoperă pericolele cauzate de călătoria la viteză … ridicol de mare (ludicrous speed).

Cei care vor să înțeleagă în detaliu modul în care Microsoft decide cadența lansărilor publice o pot face citind partea a doua a articolului lui Gabe Aul de pe blogul Windows (link mai jos, la sursă).

Back To Top
Search