Dacă sunteți cel puțin la fel de curioși ca și mine de ce nu apare încă noua interfață webmail la Hotmail, iată un răspuns de la blogul Inside Windows Live :

Hotmail nu se propagă după criterii geografice, de fapt nu există un alt criteriu decît acela al repartizării pe clusterele de servere, care conțin un mix ciudat de locații din lume. Plus că nu contează localizarea, nimic de acest gen. Așa că este aproape imposibil de anticipat cînd va fi activată noua interfață în cazul unui utilizator anume.

Acum două săptămîni, lansarea noului Hotmail a început cu un singur cluster de servere. În acest moment, cîteva milioane de utilizatori au acces la noul Hotmail, dar această cifră reprezintă doar 1% din clienții Hotmail. Ritmul acesta lent este explicat de Microsoft ca fiind necesar pentru identificarea eventualelor probleme și rezolvarea acestora înainte de a se trece la o scară mai mare cu noul serviciu. Modificările aduse Hotmail în acest proces nu sunt vizibile pentru utilizatorul final, fiind vorba de ”bucătăria internă”, tehnică, a Hotmail, de sub capotă. Săptămîna aceasta compania va mai introduce noul serviciu pe cîteva clustere adiționale, pe hardware ușor diferit față de cel deja testat, cu clienți diferiți (utilizatori din altă categorie). După aceste teste, lansarea va fi mai rapidă, dar este vorba despre alte sute de clustere de servere, ceea ce va dura, totuși, încă o perioadă.

Sper ca așteptarea să merite. Pînă atunci avem destul timp să testăm Windows Live Essentials Wave 4 Beta.

Back To Top
Search