Windows-Insider-Gabe-Aul-Desk

Recent, Microsoft a reluat programul Windows Insider, prin lansarea build-ului 10525 pe 18 august. Acest build este disponibil deocamdată doar în Fast Ring, și se poate instala doar ca upgrade, prin Windows Update. Cu acest prilej, Microsoft a schimbat și modalitatea de activare a build-urilor Insider Preview, lucru despre care voi vorbi pe larg în acest articol.

Cum a funcționat până acum activarea build-urilor Windows Insider Preview ?

Înainte de lansarea publică a Windows 10, participanții la programul Windows Insider puteau descărca imaginile ISO ale build-urilor de test din acest program, care se activau folosind cheile publice special oferite de Microsoft pentru ele.

Ce s-a schimbat în activarea Windows 10 Insider Preview ?

Acum, odată cu build-ul 10525, activarea pentru participanții la programul Windows Insider se schimbă.
Cei care încearcă să descarce build-uri de test de pe insider.windows.com sunt redirecționați spre site-ul de download oficial Windows 10 comercial, unde trebuie să descarce build-ul 10240 (așa zisul RTM).
După instalare, însă, acest build nu se mai activează automat și de aici apar problemele cu care probabil se confruntă și cititorii acestui articol.

Cine va mai avea Windows 10 Insider Preview activat ?

Cei care fac upgrade peste o ediție Genuine (Software Microsoft Autentic) Windows 7 cu Service Pack 1 sau Windows 8.1 Update folosind kit-ul Windows 10 build 10240 (de la pagina oficială) vor avea la final Windows 10 activat și nu vor mai fi nevoiți să mai introducă o cheie de produs la reinstalările efectuate ulterior pe același PC.
Atunci când a anunțat noul build 10525 al Windows 10 Insider Preview, Gabriel Aul, responsabilul programului Windows Insider, arăta următoarele:

Windows 10 Insider Preview este detinat instalărilor pe device-uri care rulează Windows 10 Genuine – înainte de upgrade-ul la build-uri de test din Windows Insider sau înainte de a reinstala Windows 10 vă rugăm să vă asigurați că Windows este activat pe acel device. […]. Odată cu lansarea Windows 10 am introdus activarea bazată pe device. Dacă ați activat anterior o copie Genuine a Windows 10 pe acel device, veți putea să activați build-uri de test Windows 10 Insider Preview cu aceeași ediție fără a fi nevoie de introducerea unei chei de produs.

Cum pot instala build-uri Insider Preview care să se activeze ?

După 29 iulie 2015, pentru ca build-urile Windows 10 Insider Preview să se activeze trebuie să porniți de la o versiune Windows Genuine eligibilă activată corespunzător.
Pentru aceasta trebuie fie să cumpărați și să instalați o copie nouă Windows 10 fie să faceți upgrade gratuit prin Windows Update sau cu Media Creation Tool de la un Windows 7 SP1 sau Windows 8.1 Update original (Genuine) activat.
Abia după aceea veți putea accesa Settings > Update & security > Windows Update > Advanced options iar de acolo, sub textul Get Insider builds veți putea apăsa butonul Get started pentru a demara descărcarea. Odată ce ați activat build-urile Insider, din aceeași pagină Settings alegeți Fast pentru a primi noile build-urile mai repede prin Fast Ring.

Back To Top
Search