Windows7boxes11

Cei de la laptopnews.ro au inițiat un concurs cu ajutorul Microsoft România, al cărui premiu este un laptop cu Windows 7 cu licență, preinstalat. Concursul în sine nu mă interesează atât de mult dar vreau să îi mulțumesc mult lui Sorin Rusi pentru că m-a invitat să scriu pe această temă. Este de fapt tema mea preferată. Windows 7.
Cine a urmărit acest site de la început știe că de fapt ”Windows fără limite” a fost de fapt ”Windows 7 fără limite”. Am creat un site fiind mai mult decât inspirat de acest sistem de operare, fiind fascinat de primul sistem de operare rock-solid care chiar a mers după Windows XP. Înființarea site-ului ar trebui să spună suficient despre cât a însemnat și înseamnă acest sistem de operare pentru mine. Dar asta nu a fost totul. Site-ul a fost întreținut din bugetul propriu în tot acest timp și nu a fost niciodată ușor. Nu mă plâng, însă, pentru că Windows 7 e un produs care merită.
Desktop default Windows 7
La un moment dat, văzând acest blog, Bobby Voicu a zis într-o emisiune radio că el nu înțelege de ce nu am primit publicitate de la Microsoft sau de la alte companii care și-ar fi putut promova foarte bine produsele aici. Sincer nici eu nu înțeleg chestia asta, și de multe ori mă gândesc să închid blogul. Aș vrea cu ocazia asta să aflu și părerile voastre despre o eventuală închidere a acestuia la secțiunea de comentarii.
Am tot sperat și am continuat prin a crea o emisiune de radio pe care am publicat-o ca podcast pe cheltuiala proprie. Tot despre Windows în principal. Întotdeauna însă efortul personal al unui blogger din provincie a fost prea neînsemnat ca să conteze.
Să nu mint, cei de la divizia Office au dat un premiu într-una dintre edițiile podcastului un pachet Office 2010 Professional Plus și tot atunci am primit și eu un asemenea pachet.
Mi-aș fi dorit să văd mai mult interes pentru blogosfera tech, care a făcut masiv muncă de promovare în locul campaniilor derizorii plătite cu bugete grele pentru un produs sau altul. Nu mă refer la mine, ci la toți cei care au vrut să contribuie cu ceva de calitate și au ajuns să se blazeze sau să le fie lehamite să tot fie ignorați. Dacă spun calitate mă refer la materiale cu adevărat utile și educative.
Vreau să îi mulțumesc aici unui om deosebit, care de câte ori a avut timp mi-a răspuns cu un sfat, m-a încurajat să mă implic în comunitate (IT Spark) și a participat în unele ediții de podcast și a făcut mult mai multe pentru mine decât oricine în România pentru că a apreciat efortul meu personal cu wfl.ro : Tudor Damian (tudy.ro). El m-a ajutat să pot promova Windows 7 pe când sistemul de operare abia începea să se răspândească pe la noi.
Next: Tudor Galoș, Microsoft România. Omul care a răspuns cât a putut de la nivelul de atunci (Windows Business Group Lead e chiar o postură foooooarte busy) întrebărilor mele și ale celor din comunități, un om nice, încă nealterat, cu care am colaborat destul de bine. Orădean ajuns la București dacă nu mă înșel.
De ceva vreme Tudor G se ocupă cu altceva și mai cool decât deployment plicticos (dar ce-i drept bănos) de Windows în mediul business. Se ocupă de chestii cool de marketing pentru consumeri. Microsoft Hardware, Internet Explorer, Windows Live. XBOX. Kinect ! Windows Phone ! Durere !

Astfel, de la 1 Octombrie preiau rolul de Consumer Marketing Manager din cadrul echipei Consumer Channels Group condusă de Gabriela Mladin. Practic voi fi responsabil de activitățile de marketing din zona de consumer, inclusiv retail și online. Este o poziție cu totul și cu totul nouă, și ceea ce este super cool este că voi putea mult să inovez, să mă implic în proiecte noi în echipă, să testez noi concepte de marketing. Cu siguranță am multe de învățat, am început să redescopăr retail-ul la nivel de detalii (nici nu știam câtă matematică pură este în Retail, și cât de frumos poți modela matematic diverse concepte) și abia aștept să lansăm primele programe și proiecte multi-produse.
Voi lucra cu o întreagă gamă de produse mișto, Office, XBOX, Kinect (deși încă nu le avem lansate oficial), Windows Phone. Și bineînțeles, Windows PCs, Windows Live, Internet Explorer 9. Cum bănui că deja vă dați seama, nu voi renunța deloc la angajamentul meu în social media – dimpotrivă, mă voi dedica și mai mult interacțiunii cu voi pe toate canalele: blogul meu, blogurile voastre, twitter, Facebook, LinkedIn. Cum multe dintre inițiative vor fi inovative/crazy/bune/proaste avem nevoie de feedback.
Aspirații? Am multe… Dar câteva din aspirațiile de moment:

  • Microsoft – Romanian Retail&Online Top Brand.
  • Cool consumer experiences – atât pe online cât și pe „offline” (retail).
  • Excelență în execuția de marketing în Retail; parteneriate pentru dezvoltarea unui business de retail matur în România.
  • Excelență în execuția de marketing pe online, împreună cu partenerii noștri.

preluat de pe tudorgalos.ro

Păi ce-ar fi să faceți niște campanii prin blogosferă Tudor ? Să dați premii hardware, software, să promovăm super-serviciile Windows Live și în România, de exemplu, că tot le integrează Microsoft cu Windows 8 sau viceversa. Mie nu îmi trebuie decât audiență pe blog și la emisiune. Și mai sunt și alții ca mine. Sau trebuie să mă cheme Tom Warren / Vishal Gupta / Kip Kniskern / Leo Laporte / Paul Thurrott ca să pot da și eu premii cu sprijinul vostru ?
Gata, respir. Ne auzim curând la noul webcast.
Da, ați citit bine. O să scot iar ceva bani de la ciorapul românesc ca să îmi iau un microfon cool și o cameră cu care să fac webcasturi video cu streaming de calitate ca să o iau de la capăt cu Windows 8. Și sunt mai mulți oameni de bun simț care fac cam aceeași chestie și o să iasă ceva în cele din urmă, fie că ne ajută sau nu unii sau alții. Și chiar va ieși ceva și mai și decât a fost în faza cu Windows 7. Pentru că deja avem experiență și știm cum se administrează un server pe care stă un blog și de pe care se face un stream sau se livrează conferințe, webinarii și screencasturi. Știm să moderăm emisiuni și discuții captivante despre tech, nu suntem agramați cu coșuri pe față care scriu ”a-ți” în loc de ”ați” și / sau viceversa.
Tudor G ești binevenit în continuare la emisiuni și e binevenit și noul Windows Business Group Lead, dacă are timp și chef și de oameni mărunți care vor să pună umărul pentru tehnologie. Și sunt bineveniți și cei de la Office, de la Server și de la alte departamente sau cum s-or numi ele în organizația voastră.

By the way, am susținut și eu câteva prezentări în care am avut un sentiment de bucurie extraordinar să pot vorbi unor oameni ca toți oamenii despre Windows Live, despre Internet Explorer 9, despre tehnologii extraordinare. Și voi mai face asta. Dar vrea mai mult și de la voi după ce vreau mai mult întâi de la mine.
Mai departe vreau să îi mulțumesc unui alt om deosebit, care mi-a răspuns întotdeauna cu un entuziasm molipsitor și care m-a inspirat cu munca lui să merg mai departe cu proiectul meu self-made când mi-a fost mai greu: Ionuț Bălan de la Chip România.
De ceva vreme s-a născut și un proiect care este ”puiul” Windows fără limite”, http://tutoriale-office.com, unde Alexandru Dionisie (un om de ispravă care mă ajută să nu regret că și pentru acel site dau bani în loc să iau) ne împărtășește ce înseamnă Microsoft Office. Acest proiect nu ar fi fost posibil dacă Windows 7 nu mergea atât de bine încât să-mi dea încredrea de a-l demara și instrumentele pentru a-l susține.
Colaborarea între site-urile de profil este un alt punct mai mult decât OK și vreau să le mulțumesc aici lui Cristian Liviu Sucilă (forwindows.net), care m-a ajutat mult și alături de care sper să pun ceva pe roate cel târziu în ianuarie 2012 și lui Ionuț Ciobotaru de la Windows 7 Bucharest, care iarăși a fost foarte deschis și cooperant, fiind prezent în emisiune cu petiția pentru Windows 7 Family Pack și în România.

Ce este Windows 7 pentru mine ?

E platforma pe baza căreia am ajuns să lucrez de acasă într-un oraș mic de provincie și să mă simt în siguranță făcând asta.
E platforma care din angajatul altora m-a trasformat în propriul meu angajat și care îmi dă încredere că totul va fi din ce în ce mai bine profesional și pe mai departe pentru că m-a susținut incredibil de bine, e de încredere (ceea ce nu pot spune despre mulți oameni).
E platforma pe care îmi pot permite să îmi construiesc zi de zi viața, fără teama că va crăpa când mi-e lumea mai dragă.
E acea bază solidă pe care poți instala ce vrei, poți lucra cât vrei și nu trebuie să dai shutdown (poți să te mai oprești tu eventual să dormi). Altfel e acolo. Întotdeauna. Funcționează. La birou, pe drum, acasă …

Ce folosesc pe Windows 7 ? Uitați-vă aici.

Ce fac pe Windows 7?

Administrare de sisteme Windows și Linux, gestionare de site-uri pe IIS sau pe Linux, site-uri, bloguri, relaxare (filme și radiouri online),  asistență software remote, sincronizare de fișiere, prezentări, webcasturi. Comunicare cu familia și cu membrii comunității.
Mă documentez, pierd vremea, citesc presa, etc.
Pentru mine Windows 7 înseamnă minim 9 ore de lucru pe zi fără reboot.
I’m a PC and Windows 7 was my idea !

Back To Top
Search