Până nu demult, obținerea legală a kitului Windows 8.1 de către posesorii de PC-uri cu Windows 8.x preinstalat care nu au venit însoțite de kituri de instalare sau de restaurare era destul de anevoioasă. Aflați acum cum puteți să descărcați legal kitul Windows 8.1 de la Microsoft.

Haideți să vedem cum trebuie procedat pentru a descărca acest kit și pentru a crea un stick USB sau un DVD de instalare Windows 8.1.
[su_icon_panel background=”#56b731″ color=”#ffffff” border=”0px solid #cccccc” shadow=”0px 0px 0px #eeeeee” radius=”0″ text_align=”left” icon=”icon: thumb-tack” icon_color=”#ffffff” icon_size=”24″]Bine de știut !
Imaginea ISO Windows 8.1 astfel obținută poate fi instalată și cu o cheie validă de Windows 8.
Kitul poate fi descărcat în toate limbile disponibile, atât pe 32 cât și pe 64 de biți.
[/su_icon_panel] Necesar: un calculator cu Windows, conexiune Internet, un stick USB de minim 4 GB sau un DVD gol (la fel, minim 4 GB).
Durata: 20-25 de minute.
Urmați pașii de mai jos pentru a obține un kit de instalare Windows 8.1.
A. Accesați această pagină Microsoft

01-Kit-Windows-8-1

B. Apăsați pe butonul Creare suport fizic, iar după ce descărcarea se încheie, faceți dublu-click pe ea pentru a rula Windows Installation Media Creation Tool

02-Kit-Windows-8-1

C. Alegeți crearea unui disc USB  sau ISO pentru kitul Windows 8.1. Ideal este să creați o imagine pe care să o păstrați. Pe baza ei puteți crea ulterior fie un DVD fie un stick USB pentru instalări viitoare.

04-Kit-Windows-8-1

D.  Alegeți versiunea Windows 8.1 dorită. Selectați limba, versiunea și arhitectura corecte, 32 sau 64 biți.

03-Kit-Windows-8-1

E. Apăsați Next și recizați folderul unde vreți să salvați kitul de instalare.

05-Kit-Windows-8-1
F. Descărcarea va porni și poate dura o vreme, în funcție de viteza de descărcare a conexiunii și de dimensiunea kitului.
06-Kit-Windows-8-1
Dacă vă întrebați de ce Microsoft a decis în cele din urmă să ofere acces la aceste kit-uri, cel mai probabil motivul a fost numărul mare de apeluri la suport pe această temă. Acum utilizatorii pot crea un kit Windows 8.1 care poate fi folosit la instalarea sistemului de operare pe curat sau ca upgrade de la versiuni Windows mai vechi.
În ceea ce privește cheile de produs, iată ce se specifică pe site-ul Microsoft:

Dacă rulați Windows 7, va trebui să introduceți o cheie de produs Windows 8 sau Windows 8.1. De asemenea, veți avea nevoie de o cheie de produs dacă rulați Windows 8 și încercați să instalați Windows 8.1 Pro. Pentru a afla cu să cumpărați Windows 8.1 pentru a obține o cheie de produs, accesați pagina Obțineți Windows.

Vă reamintesc și cerințele de sistem pentru Windows 8.1:

  • Procesor: 1 gigahertz (GHz) sau mai rapid cu suport pentru PAE, NX și SSE2 (mai multe informații)
  • RAM: 1 gigabyte (GB) (32 de biți) sau 2 GB (64 de biți)
  • Spațiu pe hard disk: 16 GB (pentru 32 de biți) sau 20 GB (pentru 64 de biți)
  • Placă video: dispozitiv grafic Microsoft DirectX 9 cu driver WDDM
Back To Top
Search