Terry-Myerson

Un articol publicat ieri de Terry Myerson pe blogul Windows oferă unele detalii despre ce se înțelege prin Windows 10 ca serviciu și despre decizia de a-l face un upgrade gratuit.

Schimbarea Windows 10 nu este doar la nivelul software ci și în modul în care utilizatorii vor primi și folosi sistemul de operare. Terry Myerson spune:

Am anunțat că un upgrade gratuit va fi disponibil pentru clienții care folosesc Windows 7, Windows 8.1 și Windows Phone 8.1 care fac upgrade pe durata primului an de la lansare.
Acesta este mai mult decât un upgrade: odată ce un device Windows este upgradat la Windows 10, vom continua să-l menținem actualizat la zi pe durata de viață suportată a device-ului pe care este instalat – gratuit.
Cu Windows 10 – mai scrie Myerson – experiența utlizatorilor va evolua și se va îmbunătăți în timp.

Microsoft mai spune că va livra caracteristici noi pe măsură ce ele sunt gata, fără a mai aștepta pentru o versiune majoră ulterioară.
Acesta este de fapt modul în care Microsoft înțelege să ofere Windows ca un serviciu și este complet diferit de ceea ce se înțelege prin Windows pe bază de abonament, nefiind cazul aici și nici o asemănare cu Office 365 de exemplu.

Ca la orice serviciu Internet, întrebarea „ce versiune rulează” nu va mai avea sens, ceea ce reprezintă vești bune pentru dezvoltatorii Windows. Astfel, cu aplicațiile universale, aceștia programează o singură dată și aplicația rulează perfect pe PC-uri, tablete, telefoane, Xbox, Internet of Things și așa mai departe.

Altfel spus, ca să înțeleagă toată lumea și ca să nu mai apară articole fără sens pe Internet, vreau să subliniez: cine are acum pe un PC Windows 7sau Windows 8.1 CU LICENȚĂ LEGAL CUMPĂRATĂ, va putea face upgrade gratuit la Windows 10 din toamna 2015 până în toamna 2016, fără a mai plăti nimic după aceea, iar licența Windows 10 va rămâne valabilă până se strică acel PC.

Ce se întâmplă cu clienții Enterprise ?

Pentru clienții enterprise Microsoft va continua să suporte modul curent de lucru pentru majoritatea acestora, cu service pe termen lung pentru mediile critice, unde este nevoie de stabilitate.

Cu Windows 10, o bună practică pe care o recomandăm pentru cele mai multe device-uri enterprise este să fie conectate la Windows Update și menținute la zi cu cele mai noi update-uri de securitate și îmbunătățiri de productivitate imediat ce acestea sunt disponibile.

Cei interesați pot afla mai multe  de pe blogul Windows for Business, care va aduce noi informații în lunile următoare.

Important pentru firme !

Mai ales în România, unde multe firme nu au nici acum licențe pe calculatoare:
Upgrade-ul la Windows 10 este valabil doar pentru utilizatorii particulari, NU ȘI PENTRU FIRME.

Back To Top
Search