Pe parcursul ultimelor luni, Microsoft a oferit detalii despre caracteristicile Windows 8.1 pentru consumeri, iar acum compania a decis să ofere mai multe detalii și pentru developeri.
În viitorul sistem de operare 8.1 Microsoft a inclus o serie de API-uri noi și inovatoare, iar unul dintre acestea oferă suport extins pentru acces la hardware pe o gamă mai largă de device-uri decât Windows 8. Windows 8 includea deja suport de la imprimante și senzori până la geolocație.
Cu toate acestea, Windows 8 oferă suport limitat pentru unele device-uri, suport disponibil doar pentru aplicațiile dedicate acelor device-uri. Acest lucru se schimbă în Windows 8.1, pentru că Microsoft a adăugat suport pentru API-uri precum Point of Sale (POS), imprimare 3D, scanare și altele.
Într-un articol pe blogul Windows App Builder, George Roussos, senior program manager oferă mai multe detalii:

“API-urile tip protocol device, noi în Windows 8.1 permit unei aplicații Windows Store să acceseze un device prin protocoluri standardizate cum ar fi USB, HID, Bluetooth, Bluetooth Smart și Wi-Fi Direct.”

Aceasta înseamnă de fapt că o aplicație Windows 8 poate comunica acum cu un device, iar aceste API-uri vor oferi dezvoltatorilor posibilitatea de a crea aplicații personalizate pentru a controla hardware fără a fi nevoie de crearea de drivere non-standard :

“Ca developer, tot ce îți trebuie este să identifici device-ul (leveraging metadata) și apoi să deschizi un canal de comunicare cu acesta. Deschiderea unui canal cere acordul utilizatorului. Acesta este un pas critic prin care se evită ca aplicațiile să comunice accidental sau malițios cu unul sau maimulte periferice fără ca utilizatorul să fie de acord.
Odată accesul permis, aplicația poate comunica cu device-ul, inclusiv pentru transferuri lungi de date, care pot continua chiar dacă utilizatorul comută la alt app.”

Microsoft spune că această modalitate de acces permite și chiar și celor care vor să experimenteze comunicarea dintre o aplicație proprie și hardware personalizat, non-standard.
Resurse:

Back To Top
Search