Windows-Insider-Gabe-Aul-Desk

Microsoft tocmai a anunțat unele modificări importante care au loc începând cu următorul build Windows 10 Insider Preview.

Ce trebuie să știe cei care fac upgrade de la Windows 7 sau Windows 8.1 și care nu sunt în programul Windows Insider ?

Pentru a putea face upgrade gratuit la Windows 10 după 29 iulie, utilizatorii care sunt pe Windows 7 sau Windows 8.1 nu au nevoie de un cont Microsoft în acel moment, pe PC-urile cu Windows 7 sau Windows 8.1 dacă nu s-au înscris pentru a primi build-uri Windows 10 de test. 
Totodată, utilizatorii care achiziționează PC-uri noi cu Windows 10 preinstalat sau pe care Windows 10 se instalează pe curat de pe DVD-uri sau stick-uri USB nu trebuie să folosească pe ele conturi Microsoft dacă nu vor dori acest lucru. Anumite caracteristici Windows 10, cum ar fi descărcarea de aplicații din Magazinul Windows sau sincronizarea fișierelor și a setărilor nu vor funcționa în acest caz.

Ce trebuie să știe Windows Insiders despre upgrade la Windows 10 și despre cum se păstrează licența anterioară ?

Participanții la programul Windows Insider trebuie să rețină următoarele:

Windows 10 RTM se va putea instala peste build-ul Windows Insider, dar cu respectarea condițiilor de mai jos:

  • Începând cu următorul build Windows Insider Preview, (pe care îl așteptăm undeva în prima jumătate a săptămânii viitoare) utilizatorii trebuie să își asocieze contul Microsoft cu PC-ul pe care vor instala acest build.
  • Microsoft va notifica utilizatorul că pentru a putea primi versiunea finală direct din build-ul Insider Preview Instalat va trebui să se conecteze cu un cont Microsoft pe acel PC. Și nu cu orice cont Microsoft, ci cu cel cu care s-au înscris în programul Windows Insider.

Microsoft vrea să rămâneți în programul Windows Insider

Așa cum am mai scris, programul Windows Insider va continua chiar și după lansarea Windows 10 RTM pe 29 iulie. Participanții vor continua să primească build-uri viitoare pe măsură ce Microsoft continuă procesul de dezvoltare Windows 10. Desigur, veți putea opta însă pentru rămânerea pe versiunea finală, dacă veți dori aceasta.

OK, ce trebuie sa fac pentru a continua să particip la programul Windows Insider ?

Atunci când cele două condiții de mai sus sunt respectate, utilizatorul va putea opta pentru a primi și după RTM build-uri noi, atât în Slow cât și în Fast Ring. Cei care au deja acest cont asociat pe PC-urile pe care folosesc build-urile de test nu mai trebuie să facă nimic în plus.
Prin conectarea contului Microsoft (MSA) utilizatorii vor avea acces la funcționalități exclusive pentru Windows Insiders în aplicația Windows Feedback și în Insider Hub. Totodată, Microsoft mai spune că își dezvoltă infrastructura pentru a putea livra build-urile noi mai eficient către Windows Insiders și pentru a se asigura că aceste build-uri merg doar la cei care s-au înscris și au optat pentru instalarea lor.
Schimbările de mai sus îi vizează doar pe cei care participă în programul Windows Insiders și se referă doar la modul în care Microsoft livrează build-uri de test ale Windows 10 pentru PC-uri.

Cum obțin versiunea Windows 10 RTM ca Windows Insider ?

Participanții care rulează Windows 10 Insider Preview (ediția Home sau Pro) și care au asociat contul Microsoft cu care s-au înscris în programul Windows Insiders vor primi build-ul RTM ca orice alt build, începând cu 29 iulie.

Cum se validează pentru Windows Insiders licența avută anterior la reinstalarea pe curat din imagine ISO ?

[su_icon_text color=”#0183f7″ icon=”icon: lightbulb-o” icon_color=”#ffd85f” icon_size=”105″]Atâta vreme cât rulați un build Windows Insider Preview pe care folosiți contul Microsoft cu care v-ați înscris pe insider.windows.com, veți primi build-ul RTM și acesta va fi activat. Odată acest build instalat și activat pe acel PC, reinstalările ulterioare pe același PC, chiar și prin formatare, pornind de la o imagine ISO sau un stick bootabil cu Windows 10 RTM se vor activa pe acel PC cu condiția să vă autentificați pe el cu același cont Microsoft folosit pentru înscrierea în programul Windows Insiders.[/su_icon_text]

Cei care testează ediția Enterprise a Windows 10 Insider Preview NU primesc upgrade gratuit

Dacă rulați o asemenea ediție, pentru a face upgrade la versiunea RTM a Windows 10 Enterprise va fi necesară descărcarea și activarea prin Volume Licensing Service Center.  Microsoft reamintește acestor utilizatori că ediția Enterprise a Windows 10 Insider Preview nu se califică pentru oferta de upgrade gratuit și că upgrade-ul la versiunea RTM a Windows 10 Enterprise se poate face doar printr-un contract activ Software Assurance.

Back To Top
Search