Odată cu Windows 8 GA (General Availability – disponibilitate pentru publicul larg), orice PC pe care rulează Windows XP, Windows Vista sau Windows 7 se califică pentru upgrade via download la Windows 8 Pro contra 39.99 USD în 131 de țări. Mai mult, după acest upgrade, doritorii pot adăuga Windows Media Center gratuit prin funcționalitatea “add features” din Windows 8 Pro imediat după upgrade.

[box type=”green”] Cei care vor folosi Windows.com pentru a achiziționa un upgrade la Windows 8 Pro, vor parcurge procesul de upgrade cu ajutorul Windows 8 Upgrade Assistant, care îi va ghida pas cu pas de la cumpărare la descărcare și ulterior la instalare.[/box]

 

Windows 8 Upgrade Assistant verifică dacă PC-ul țintă este compatibil cu Windows 8 și va oferi un raport detaliat care va indica eventualele măsuri necesare înainte sau după upgrade.

Același Upgrade Assistant vă va informa despre probleme de compatibilitate hardware sau software. El vă va întreba ce doriți să păstrați din instalarea curentă.

Windows 8 Upgrade Advisor

[box type=”info”]
  • Un upgrade este posibil de la orice ediție consumer a Windows 7 la Windows 8 Pro și poate păstra setările Windows, fișierele personale și aplicațiile.
  • Un upgrade de la Windows Vista poate păstra setările Windows și fișierele personale.
  • Un upgrade de la Windows XP va permite doar păstrarea fișierelor personale.
[/box]

Desigur, cei care vor dori să instaleze pe curat, pot alege pe durata procesului de upgrade să șteargă totul de pe hard disc. Important este ca PC-ul să fie boot-at de pe media USB sau DVD-ul de instalare și să poată verifica licența instalată anterior pe PC.

După achiziționarea acestui upgrade, Windows 8 Upgrade Assistant pornește descărcarea printr-un download manager încorporat, care permite efectuarea de pauze la download ca și o verificare a fișierului descărcat pentru a se evita descărcările incomplete sau utilizare de pachete de instalare corupte.

Windows 8 Upgrade Advisor

După finalizarea descărcării, puteți trece la instalare (“Install now”) sau puteți instala Windows 8 mai târziu fie de pe desktop, fie după ce creați un mediu de instalare. În cazul al doilea, puteți crea un stick USB boot-abil sau un fișier .ISO care poate fi scris pe un DVD pentru upgrade și copie de siguranță utilă la reinstalare.  De asemenea se poate achiziționa (contra a 15 USD plus transport) un DVD original.

Windows 8 Upgrade Advisor

[box type=”red”] Pentru posesorii Windows 7 Family Pack, fiecare PC instalat poate fi upgradat separat la Windows 8 PRO pentru $39.99.[/box] [box type=”green”] Pachetele de download sunt pregătite pentru lansare în peste 100 de țări și în peste 37 de limbi.[/box]

Pentru cei care vor dori să achiziționeze pachete ugrade, un DVD de upgrade original la Windows 8 Pro va fi disponibil pentru $69.99 pe durata promoției, adică de la GA până la 31 ianuarie 2013.

[box type=”tip”] Pentru cei care nu fac upgrade de la o versiune anterioară la Windows 8, ca și pentru cei care preferă să-și contruiască propriile sisteme sau să ruleze Windows 8 în mașini virtuale sau de pe o partiție separată va fi disponibil pachetul Windows 8 System Builder sau Windows 8 Pro System Builder.[/box] [stextbox id=”info”]

UPDATE – din 12 noiembrie 2012 avem toată gama de prețuri pentru toate versiunile Windows 8 – detalii aici

[/stextbox]

 

Back To Top
Search