GWXUX-nu-mai-functioneaza

Dacă folosiți Windows 7 sau Windows 8 însă de moment nu sunteți interesați să treceți la Windows 10, puteți dezactiva, prin dezinstalarea actualizării care a introdus-o în sistem, aplicația GWXUX, pentru a nu mai primi notificări de la aceasta.
Pe mine nu m-a deranjat prezența acesteia, nici iconița care îmi amintea că pot beneficia gratuit de Windows 10, dar de câteva zile, la fiecare pornire a sistemului sunt înștiințat că „GWXUX nu mai funcționează„.
GWXUX nu mai functioneaza
Pentru a nu mă mai întâlni cu această eroare am dezinstalat actualizarea KB3035583, acțiune care are ca efect eliminarea din sistem a aplicației GWXUX, responsabilă de notificarea „Obțineți Windows 10„.

Cum se dezinstalează GWXUX

Deschideți Windows Update executând în caseta Run comanda wuapp. În fereastra ce se va deschide, faceți click pe Actualizări instalate.
vizualizeaza actualizarile instalate
LocalizaȚI update-ul cu codul de identificare KB3035583, dați click dreapta pe acesta și alegeți Dezinstalare:
dezinstalare actualizare KB3035583
Pentru efectuarea dezinstalării vi se va cere să reporniți computerul.
După repornire, accesați Windows Update și verificați dacă există actualizări noi. Mai mult ca sigur, dacă sistemul dumneavoastră este la zi cu actualizările, vi se va aduce la cunoștință faptul că a fost găsită o actualizare importantă.
1 actualizare importanta este disponibila
La accesarea listei, veți vedea că e vorba de update-ul pe care tocmai l-ați dezinstalat.
Pentru a nu-l mai vedea în lista actualizărilor disponibile, faceți click dreapta pe acesta și alegeți Ascundere actualizare:
Ascundere actualizare
Începând din acel moment, atunci când veți căuta actualizările disponibile, sistemul le va afișa pe toate celelalte mai puțin cea ascunsă.

Reinstalarea aplicației GWXUX

În momentul în care considerați că a venit momentul să faceți upgrade la Windows 10, deschideți Windows Update și faceți click pe Restaurare actualizări ascunse:
restaurare actualizari ascunse
În lista ce se va deschide bifați caseta dinaintea update-ului KB3035583 și apăsați butonul Restaurare. Windows Update va efectua o nouă verificare la finalizarea căreia vi se va oferi posibilitatea de a instala actualizarea care facilitează upgrade-ul la Windows 10.

Back To Top
Search