Așa cum ați văzut, e trambalare mare cu articolele pe site, categorii redefinite, tag-uri, articole re-editate, coafate, desprăfuite, pe lângă articole noi … Asta e ”bucătăria” WFL – din săptămâna 19-25 ianuarie.

Pentru că tot se poartă seriile ”garage” dar eu nu sunt mare amator de mecanică, am zis să deschid seria de articole – sper – săptămânale pe care să o numesc …. din ”bucătăria” WFL. Sper să vă placă. Să trecem la lucrurile de săptămâna asta de aici, de la wfl.ro.

Windows 10 January Technical Preview este aici

Prima mea reacție este UN MARE SEMN DE ÎNTREBARE. Am testat pe laptopul meu i5 cu 8 GB RAM și SSD Intel. Sincer sunt multe probleme, coc eu un review și mai vorbim ! Aud de probleme audio, cu bateria, de multe lucruri care sunt prezente în el dar nu merg cum trebuie. ÎNSĂ am fost preveniți că mai e mult până departe chiar de către Microsoft, așa că nu ne plângem. DĂM FEEDBACK !
Să vorbim mai bine momentan despre … marile comasări !

Puneți site-ul nostru la favorite pentru a afla mai multe detalii despre suita Office în lunile următoare !

Pe lângă veștile despre Windows, pe wfl.ro veți găsi de acum încolo și articole despre Office. Site-ul tutorialeoffice.ro a fost înglobat aici și domeniul a fost redirecționat spre wfl.ro. Articolele lui Alexandru Dionisie sunt disponibile de acum aici. Din păcate, Alexandru nu mai are aproape deloc timp să mai scrie, drept pentru care această comasare și intenția mea de a acoperi și tematica Office pe acest site. Bineînțeles, Alexandru are cont de administrator aici în continuare și este binevenit oricând cu noi articole.
Personal mă simt atras de acele laturi pentru consumeri din Office, în special de OneNote, aplicație fără de care deja nu îmi mai pot concepe ziua de muncă de ani de zile. Voi încerca să scriu despre OneNote și despre experiența mobilă pe OneNote, cât și despre diferite scenarii de utilizare OneNote în învățământ, în mici afaceri și în ONG-uri.

Guess who’s coming to the house ?

Constat cu plăcere că se conturează o nouă colaborare destul de interesantă aici, la wfl.ro și pe scoaladepodcasting.ro alături de Răzvan Burz. Welcome to the team, Răzvan și sper să fie o colaborare plăcută și de durată !
Împreună cu Răzvan vom realiza podcast-uri pe teme diverse, pentru că vrem să creștem împreună podcastingul din România la rangul de artă, trecând prin business mai întâi, pe cât posibil.
Podcasturile pe teme diverse vor fi pe burzcast.ro, iar cele tech vor fi prezente atât acolo, cât și aici, pe wfl.ro, pentru că ….

Din februarie ”Windows fără limite” revine !

Podcastul vostru preferat revine din februarie în următoarea configurație: podcast audio săptămânal și bilunar ca webcast.
Uite că am spus-o și pe asta ! Mai greu e cu făcutul, pentru că încă lucrez de noapte și programul meu extraprofesional, pe durata căruia trebuie – pe lângă wfl.ro și altele – să mă mai și odihnesc, nu îmi permite să fac atât de multe pe cât aș vrea de fiecare dată.

Partea de șurubăreală

Am încercat să fac live blogging pe durata evenimentului Microsoft din 21 ianuarie dar serverul pe care este site-ul de față nu a fost gata pentru un trafic așa de mare, drept pentru care a crăpat când îmi era lumea mai dragă și mai multă pe wfl.ro !
Așa că am zis să pun nginx și am instalat engintron pe CPanel. Din păcate, deși serverul putea duce mult mai mult trafic cun nginx, l-am scos pentru că nu am putut configura mod_pagespeed pe acesta. Iar dacă pui mod_pagespeed pe Apache cu nginx, fișierele CSS și JS nu sunt comprimate, așa că no deal for me !
Call to all Linux gurus out there – poate da cineva o mână de ajutor să instaleze mod_pagespeed cu nginx pe Apache (server cu WHM) ?
Tot la șurubăreală …. domeniul wfl.ro este acum by default folosit de mine deocamdată pentru partajarea articolelor de pe acest site. Mulțumesc Răzvan Burz pentru ajutor !

O părere – două acolo

Nu pot să trec pe aici fără a consemna că sunt pur și simplu uluit de schimbările din blogosfera tech pe care o urmăresc. Astfel, Paul Thurrott a plecat de la Penton, compania care deține fostul său site – winsupersite.com – și și-a deschis propriul site – thurrott.com !Thurrott-com
A trecut cu ocazia asta de pe Drupal pe WordPress și site-ul e foarte, foarte dinamic, mai ales că folosește Disqus și comentariile sunt rocketed to the sky acum ! Până și el zice că îi e teamă să nu piardă șirul cu moderarea. Bravo Paul !
A ! Să vă mai spun ceva ! Awesome news ! Paul scrie și pentru Petri Knowledge Base ! O să vă spun curând mai multe despre cine este în spatele acestui mamut de informație tech ! Stay tuned !
Dar nu doar mișcarea lui Paul a fost o surpriză ! Ia să vedeți voi ce am mai descoperit ! Cei familiarizați cu lumea tech vor fi foarte plăcut impresionați să afle că Tim Huckaby, un guru al interfețelor naturale și un veteran Microsoft pe care mulți dintre noi l-am cunoscut la conferința ITCamp, scrie acum pe winsupersite.com !
Richard Hay
Tot pe winsupersite mai scrie și prietenul MVP Expert Consumer MVP Richard Hay, de la WindowsObserver.com, pe care îl felicit cu această ocazie !
Gata ! Cam asta e tolba cu noutăți din … bucătăria WFL de săptămâna aceasta. Vă las pentru că începe un nou shift la serviciu și am … multe articole de scris. Așa, printre tichete de suport.

Back To Top
Search