Una dintre cele mai grele săptămâni din ultima vreme, în care … am plimbat site-urile de pe un server pe altul, în căutarea performanței. O întreagă istorie, pe care v-o spun chiar acum.

Șurubăreala … always

Relativ recent, o serie de atacuri denial of service au afectat serios performanța acestui site și a altor câteva, care stăteau pe acest server, așa că am decis să împart site-urile în două, adică ale clienților și cele personale și să le țin separat, pe servere diferite. Zis și făcut !
… doar dacă ar fi așa de ușor ! Pentru a muta un site ai nevoie de acordul proprietarului. Nimic mai simplu pentru site-urile personale, pentru care am parolele necesare și acces la conturile de mail de pe care se face confirmarea acestor mutări. Dar când vine vorba de alte persoane, trebuie să te coordonezi cu ele pentru a reuși să faci mutarea în timp util.
În fine, pentru a simplifica foarte mult, odată mutate, a trebuit să le readuc pe acest server, pentru că testele nu au fost mulțumitoare. Și uite așa s-a dus o săptămână în care nu am avut timp de scris, din cauza celor de mai sus.
Și acum chestiile interesante pe care le-am remarcat săptămâna asta.
[su_icon_text icon=”icon: thumbs-o-up” icon_color=”#489746″]Thumbs Up[/su_icon_text] Bravos și la mai mare pentru prietenul Julian Atănăsoae pentru prezența la ProTV cu o prezentare pe fast forward despre Windows 10 :), dar și un big thumbs down pentru întrebarea realizatorului despre prietenă … booo, say what … ??

Mai departe, avem un rant remarcabil care vizează Microsoft, cu referire la absența din România a serviciului Xbox Gold dar și a altor servicii Microsoft. Despre acestea vom avea mai multe de spus, deocamdată însă vă las să citiți aici articolul lui Răzvan, să comentați pe Facebook și să votați pe UserVoice.
Ce mai recomand ? Ca de obicei, aruncați o privire pe 7tutoriale.ro pentru ajutor de calitate. Mie mi-a atras atenția un review al tabletei Lumia 2520 făcut de Ciprian Rusen, pe care rulează Windows RT, în contextul în care Microsoft tocmai a anunțat că nu va mai produce Surface 2, al doilea și ultimul model Surface cu Windows RT și de asemenea în contextul în care viitorul Windows RT e tot mai foggy.
Trecem și pe la Ionuț ca să menționăm un ghid simplu și rapid despre cum puteți rula Windows de pe stick și apoi mergem pe cristianls.ro, pentru două articole: unul despre problemele de securitate cauzate de Ghost, vulnerabilitatea care afectează mai toate serverele Linux și altul – ceva mai vechi – la care am și comentat pentru a clarifica upgrade-ul gratuit la Windows 10 în primul an, vedeți aici.
Gata cu plimbarea pe bloguri, mai am o veste bună, pentru a încheia într-o notă veselă: vom avea un nou film cu Ted, ursulețul de pluș atât de tupeist dar foarte simpatic. Sincer de abia aștept !

Post by Ted.

Spuneți-mi și voi la comentarii ce lucruri mai interesante din zona tech ați remarcat zilele acestea !

Back To Top
Search