IE9 logoMicrosoft a anunțat joia trecută că Internet  Explorer va fi actualizat automat pe Windows XP, Vista și Windows 7.
Acest mod de actualizare automată pentru browser va debuta în ianuarie pentru consumatorii din Brazilia și Australia care au activat actualizările automate prin Windows Update.

”Webul este mai bun și mai sigur dacă utilizatorii au cel mai nou browser… Scopul nostru este să ne asigurăm că utilizatorii Windows au cea mai bună și sigură posibil experiență web, cu cea mai bună protecție anti-malware.”
Ryan Gavin, Senior Director Microsoft Corporation, Windows Internet Explorer

Actualizările au ca scop protecția sporită pentru navigarea web cu Internet Explorer. Microsoft va furniza și un set de instrumente pentru blocarea acestor actualizări automate acolo unde acest lucru este necesar, mai ales în mediul de afaceri, unde update-urile și upgrade-urile se fac mai lent din motive de stabilitate și compatibilitate. Instrumentul se numește ”Internet Explorer 8 and 9 Automatic Update Blocker toolkit” și va preveni upgrade-ul de la Internet Explorer 6 acolo unde acest lucru nu este dorit.

“Clienții care au respins instalarea IE8 și/sau IE9 prin Windows Update nu vor primi automat actualizările/upgrade-urile” a mai spus Gavin, care a mai precizat că “versiunile IE viitoare vor oferi utilizatorului posibilitatea de a dezactiva upgrade-ul automat.”

Build-urile recente Windows 8 includ preactivată această funcționalitate de actualizare automată pentru Internet Explorer 10. În caseta de dialog ”About Internet Explorer” apare o căsuță pre-bifată care permite activarea/dezactivarea instalării automate de noi versiuni.
Pe de altă parte, aceste eforturi depuse de Microsoft vor să elimine nevoia de codare pentru versiuni mai vechi ale Internet Explorer, ceea ce permite adoptarea rapidă de noi standarde Web și ușurarea muncii dezvoltatorilor.
Pe blogul Springboard Series, Microsoft a oferit mai multe detalii despre cum planurile de actualizare automată vor afecta sau nu clienții business / enterprize.

“Vom lansa din nou oferta de actualizare la IE9 sau IE8 prin Windows Update și vom elimina dialogul adițional prin care se cere acordul utilzatorului, pentru ca acest update să fie instalat fără intervenția utilizatorilor pentru o experiență simplificată și comodă. Update-ul va veni ca high-priority pentru XP și important update pentru Vista și Windows 7. Odată lansat, acest update va instala Internet Explorer 8 pe sistemele cu XP SP3 care încă rulează IE7 și IE6; utilizatorii Vista SP2 și Windows 7 RTM sau Windows 7 SP1 vor fi upgradați la Internet Explorer 9.”

[box type=”tip”]Microsoft nu va furniza viitorul pachet de auto-update prin Windows Server Update Services (WSUS) și nici prin Microsoft Update. Mai mult, politicile de suport pentru browsere nu se modifică; versiunile IE vor continua să beneficieze de suport atâta timp cât sistemele de operare pe care rulează sunt suportate.
[/box]
Back To Top
Search