windows 8 logoUn nou patent înregistrat de Microsoft spune destul de mult cu privire la preocupările companiei pentru dezvoltarea Windows 8. “Direct Computing Experience” este un nou concept aflat în lucru în Redmond, potrivit căruia PC-ul ar putea trece într-un regim de funcționalitate redusă la minimum, într-un regim în care un laptop, de exemplu, este folosit cu predilecție pentru multimedia, să zicem.

[stextbox id=”info”]

 ”Briefly, various aspects of the subject matter described herein are directed towards launching a computing device into a special computing experience (referred to as a direct experience) upon detection of a special actuation mechanism coupled to the computing device. For example, a dedicated button, a remote control device, and so forth may trigger a different operating mode, such as by launching a particular application program. The special actuation mechanism may instead (or additionally) cause the device to be operated in a constrained, or sandbox mode, in which only limited actions may be taken, e.g., as defined by a manufacturer or end user.”

Pe scurt, diferite aspecte ale celor prezentate aici se referă la lansarea unui dispozitiv inteligent (computing device) într-o experiență de computing specială la detectarea unui dispozitiv de un anumit tip, odată conectat la acel computing device. De exemplu, un buton dedicat, un dispozitiv de comanda de la distanta sau alte mijloace pot comuta un mod diferit de operare, cum ar fi lansarea doar a unui program de exemplu. Dispozitivul conectat este acela care, odată detectat, va comuta sistemul în noul mod de operare, redus, simplificat, în care se pot executa doar anumite acțiuni, după cum le proiectează producătorii de echipamente sau utilizatorii.

[/stextbox]

Mai simplu spus, apăsarea unui buton poate duce, de exemplu la lansarea directă a Media Center după introducerea unui video DVD, și la rularea acestuia, de exemplu, fără a mai fi necesară autentificarea și nici încărcarea desktopului.

Imaginile care însoțesc patentul arată întocmai un asemenea scenariu :

patent-fig-4

patent-fig-6

Noul regim redus ar putea prelungi durata bateriei laptopurilor, de exemplu, ceea ce e interesant. Iar redarea instantă a conținutului ne economisește timp.

Ce părere ai despre această potențială caracteristică a viitorului sistem de operare ?

Back To Top
Search