Maxresdefault

Microsoft a început încă de ieri distribuția Windows 10 prin descărcare automată pe PC-urile pe care s-au făcut rezervări în vederea upgrade-ului gratuit. Acum puteți să descărcați Windows 10 direct de la Microsoft cu ajutorul unui instrument gratuit.

Astăzi a fost publicată o pagină oficială de unde veți putea descărca acest instrument, numit Media Creation Tool (Instrument de creat suport de instalare) cu care puteți crea un stick sau DVD bootabil sau, dacă doriți, puteți descărca o imagine ISO Windows 10 pentru stocare.
Pentru a descărca instrumentul, derulați pagina oficială și apăsați pe butonul Descărcați instrumentul acum:
Descarcati Media Creation Tool
Pentru a utiliza acest instrument, trebuie să vă asigurați că aveți o conexiune Internet stabilă și spațiu suficient de stocare pe PC (5-6 GB liberi). Alternativ puteți să folosiți un stick USB sau o unitate externă pentru salvarea pachetului software.
Dacă doriți să creați un DVD bootabil cu Windows 10, aveți nevoie de un DVD nou, iar dacă vreți să creați un stick bootabil, vă trebuie un stick gol de minim 4 GB.

Verificați cerințele de sistem

Înainte de a trece la upgrade verificați dacă PC-ul sau tableta corespunde cerințelor de sistem pentru Windows 10:

  • Cel mai recent sistem de operare: verificați dacă pe dispozitiv rulează Windows 7 Service Pack 1 sau Windows 8.1 Update.
    • Accesați acest link pentru a verifica sistemul de operare folosit. Pagina conține instrucțiuni în română pentru toate sistemele de operare recente de la Microsoft.
    • Dacă aveți nevoie să descărcați cea mai nouă versiune, pentru Windows 7 folosiți informațiile de aici, iar pentru Windows 8.1 accesați acest articol.
  • Procesor: System on a Chip (SoC) sau procesor la cel puțin 1 GHz
  • RAM: 1 gigabyte (GB) pentru 32 de biți sau 2 GB pentru 64 de biți (nota noastră – recomandabil dublu la ambele)
  • Spațiu pe hard disk: 16 GB pentru sistem de operare pe 32 de biți și 20 GB pentru sistem de operare pe 64 de biți
  • Placă video: DirectX 9 sau o versiune ulterioară cu drivere WDDM 1.0 sau mai recent
  • Display: 1024×600 px

Important !

Microsoft atenționează utilizatorii că instalarea pe curat, fără upgrade intermediar, nu funcționează, iar cheile de produs din versiunile Windows anterioare nu sunt acceptate la instalarea Windows 10. Mai multe detalii aici.

Update

Începând cu Windows 10 November Update build 10586 (1511), cheile de produs din versiunile anterioare pot fi folosite acum pentru instalarea pe curat și / sau pentru activarea Windows 10 pe același PC.

Back To Top
Search