SMST
Ce bine se simt unii când sunt așa, ușor chercheliți și cu chef de glumă ! Ce-ar mai merge o postare pe Facebook, că e cool (hîc !). Ei bine, din lumea IT se ridică îngerul păzitor care zice: ”STOP ! Suflă-n fiolă dacă vrei să postezi pe rețelele sociale !”.
O nouă extensie pentru Chrome și pentru Firefox, numită Social Media Sobriety Test își propune să te oprească de la a face prostii joviale pe Internet cît timp ai nasul roșu și zâmbetul inocent ! Trebuie să treci prin câteva teste înainte ca mesajul tău de status să poată fi trimis.
Poți stabili un orar pe baza căruia gardianul tău informatic să funcționeze, dar și site-urile rețelelor sociale pe care acesta le va bloca. Facebook, Myspace, Twitter, Flickr, YouTube și Tumblr sunt incluse implicit, dar poți adăuga și un link propriu (caz în care poți evita de exemplu să scrii marea capodoperă tehnică a vieții tale pe blogul personal).
Testele sunt chiar nostime, și se bazează pe cele clasice de la circulație. Trebuie să-ti urmezi degetul cu cursorul de la mouse ca să poți posta. Dacă nu treci testul, aplicația va posta în locul tău, anunțând că ești prea ”mortal” ca să scrii ceva inteligibil, ceea ce nu e tocmai visul de aur al omenirii, să recunoaștem Smile.
Social Media Sobriety Test este o extensie reală care intră în categoria computer pranks, pentru că este ceva amuzant făcut de cineva cu renume în computer security : Webroot. Până la urmă Webroot și-a dus sloganul spre pânzele albe (de la ”The Best Security in an Unsecured World” până la ”we protect you from anything, even from yourself”).

Back To Top
Search