Microsoft's Unified Technology Event For Enterprises

Printr-un articol publicat ieri pe blogul Channel 9 este anunțată intenția de a se comasa evenimentele IT Pro Microsoft anuale într-unul singur, a cărui primă ediție va fi pe 4 mai 2015, la Chicago. Compania mai spune că va oferi detalii suplimentare despre acest eveniment în luna septembrie. Evenimentul, care nu are încă un nume public, reunește o serie de conferințe destinate profesioniștilor ITTechEd, Microsoft Management Summit, conferințele SharePoint, Lync, Project și Exchange.
Anunțul infirmă indirect zvonurile mai vechi privind posibila intenție Microsoft de a renunța la TechEd. Pentru moment nu se cunosc motivele aflate la baza acestei decizii de comasare, deși contextul economic curent din Microsoft pare să pună pe prim plan motive financiare, compania fiind în plin proces reorganizare și de reducere a costurilor pe mai multe planuri, inclusiv prin reducerile masive de personal anunțate recent.
Pe de altă parte, modificările ierarhice din departamente sunt un alt posibil motiv pentru schimbarea modului în care compania intenționează să interacționeze cu profesioniștii IT în viitor.
Din punctul de vedere al companiilor de IT, bugetele pentru delegații la evenimente Microsoft vor putea fi reduse, ceea ce ar putea contribui la creșterea audienței, cifra estimativă fiind de 5-10.000 de participanți.
În ceea ce privește conferința anuală Build, aceasta rămâne un eveniment separat, ca și Worldwide Partner Conference 2015 – WPC (Orlando, Florida).
Așa cum se precizează în articolul publicat ieri pe blogul Channel 9, anunțul nu afectează evenimentele din 2014. Asftel, conferința TechEd Europe de la Barcelona (28-31 octombrie) se va desfășura cum era planificat anterior.

Back To Top
Search