BBC via Ionuț Bălan (Chip) – chiar dacă nu vă vine să credeți, în vreme ce marinarii și transpirații se bat să ruineze economia pentru ciolan, finlandezii se răcoresc pe net. 
Finlanda a devenit prima țară din lume în care de la 1 iulie internetul de bandă largă (1Mbps) este un drept legal al fiecărui cetățean.

Mai mult, Finlanda estimează că toți cetățenii (finlandezi, desigur, măi dragă) vor avea 100 Mbps cel tîrziu în 2015.

Exemplu de abordare ministerială : vorbind la BBC, ministrul finlandez al comunicațiilor, Suvi Linden a arătat motivele aflate la baza acestui act normativ. El a spus ”Ne-am gîndit la rolul pe care Internetul îl joacă în viața cotidiană a fiecărui finlandez. Serviciile Internet nu mai înseamnă doar distracție.”

BBC mai arată că în Finlanda 96 la sută dintre cetățeni sunt conectați la Internet și că mai există circa 4000 de cămine unde trebuie introdus accesul pentru ca legea să fie aplicată.

Un sondaj BBC realizat anul acesta arată că în toată lumea, patru persoane din 5 consideră accesul la Internet un drept fundamental.

Errr…. Ce mai zic transpirații de la Comunicații de la noi ? TVA mai mare, taxe mai mari, abonamente Internet mai mari, ce drept fundamental monșer ?

Update – cică se face ceva pentru IMM-uri. Oare câți bani de acolo merg în firmele de partid to’arăși ?

Back To Top
Search