00-FF4-beta3Mozilla a publicat astăzi al treilea beta pentru Firefox 4. Această versiune nouă aduce suport pentru multi-touch, dar și modificări ale engine-ului Java care au ca rezultat o mai bună redare a elementelor grafice.

Pe blogul lui Mike Beltzner, director Firefox, se mai precizează că ”următoarele două versiuni beta vor introduce mai multe caracteristici utile dezvoltatorilor web, dar și elemente de interes pentru utilizatorul obișnuit. După aceea putem spune că am atins setul final de funcționalități și aspect pentru Firefox 4”.

Beta 3 aduce unele mici schimbări în interfața cu utilizatorul, preluate după părerea mea de la Google Chrome (Tabs On Top, ascunderea meniului aplicației). De asemenea alte elemente ”de sub capotă” sunt preluate și mă gîndesc la protecția anti-crash, îmbunătățirea suportului pentru HTML 5, suport complet pentru WEBGL și pentru formatul video WebM.

Intervalul de lansare între versiunile beta pe care și l-au propus cei de la Mozilla este de două săptămîni, iar feedback-ul a fost, în opinia lor, unul fantastic. Vom vedea ce feedback mai au după lansarea Internet Explorer 9 Beta în septembrie. Ce părere aveți ?

 

Cei interesați pot descărca Firefox 4 beta 3 de aici.

Back To Top
Search