windows-8-tablet-and-aio

”Debutul Microsoft în zona tabletelor va fi unul timid, Microsoft urmând a ocupa locul 3 în clasamentul mondial după Apple și Google” afirmă Gartner Research într-un studiu publicat marți.

”În ciuda producătorilor de PC-uri și telefoane care vor o parte din piață și să se lanseze și pe piața tabletelor până acum am văzut doar succes limitat cu excepția Apple și a produsului său iPad” – spune analistul Gartner Carolina Milanesi.

Gartner mai afirmă că a văzut cum Microsoft a câștigat 4 procente din piață în 2012 cu viitoarea platformă Windows 8, în timp ce liderul de piață Apple controlează 61 de procente, iar Google cu Android 32 de procente.

Tot Gartner mai spune că se aștepta la creșterea graduală a cotei de piață Microsoft prin achiziții din zona enterprise până spre numai 11,8 procente în 2016, pentru că nu are succes în zona consumerilor.

 

Milanesi mai spune: ”Mulți vendori vor aștepta finalizarea Windows 8 și vor încerca să intre pe piață cu o abordare dual-platform, în speranța că brandul Microsoft îi va putea ajuta să crească atât pe piețele business cât și pe cele pentru consumeri”

Pe lângă producătorii tradiționalli de PC-uri, Nokia, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile ca volum,  va lansa la rândul său prima tabletă cu Windows 8 în a doua jumătate a anului.

Studiile Garter mai arată că piața tabletelor se va dubla anul acesta, cu un număr total estimat de 119 milioane tablete vândute.

Back To Top
Search