Microsoft introduce alias-uri în HotmailÎn prezent, adresa de e-mail este un element important al identității online pentru o persoană. Statisticile Microsoft arată că o persoană obișnuită folosește 3 adrese de e-mail diferite pentru a gestiona diferite tipuri de e-mail, diferite identități online proprii (”imagini” proprii online în anumite contexte) sau pentru a evita aglomerarea cu spam a adresei principale. Acestea sunt motive frecvent întâlnite care justifică nevoia utilizatorului de  a avea mai multe adrese de e-mail. Gestionarea unor conturi separate, fiecare cu nume de utilizator și parolă diferite poate deveni însă obositoare și ineficientă.

Noua caracteristică introdusă de Hotmail vine în întâmpinarea unor asemenea situații neplăcute și permite tuturor să folosească dintr-un singur loc (din contul Hotmail) adresele de e-mail prezente și viitoare.

De  joi, 3 februarie 2011, utilizatorii Hotmail pot crea și gestiona multiple alias-uri pentru un singur cont de e-mail. Această caracteristică, împreună cu cea introdusă în noiembrie 2010, care permite folosirea serviciului Hotmail cu orice adresă de e-mail, simplifică utilizarea unei adrese diferite beneficiind totodată de facilitățile oferite de Hotmail, fără a impune modificarea adresei de e-mail sau a identității online, nici  crearea uneia noi.

Alias-uri

Hotmail (și multe alte servicii similare, inclusiv Google) permit deja utilizatorilor să adauge un caracter ”+” și un cuvânt descriptiv primei părți a adresei personale de e-mail. Dacă adresa ta de e-mail este tudorica-e-destept@live.com și vrei să creezi un alias pentru cumpărături online, vei putea folosi tudorica-e-destept+shopping@live.com, iar e-mail-urile care vor veni pe această adresă vor ajunge de fapt tot în contul inițial, în inbox, sau într-un anumit folder, dacă ai creat un filtru pentru asta. Aceasta te poate ajuta să gestionezi diferite tipuri de e-mail primit. Pe lângă această opțiune, mai există și funcția Sweep, care face gestionarea mai rapidă și mai simplă. (Despre Sweep curând un tutorial)

Adresele create cu ”+” și cuvinte cheie includ însă adresa reală, care poate fi dedusă destul de ușor. Ori sunt situații în care chiar nu vrem să ne punem adresa la dispoziția unora sau a altora. Atunci avem la dispoziție alias-urile.

[stextbox id=”info” bgcolor=”fdfed6″ mleft=”10″ mright=”10″ mtop=”10″ mbottom=”10″] Un alias îți permite crearea unei adrese noi, complet diferită de cea principală, pe care o poți folosi pentru a primi e-mail în același Inbox cu aceasta, fără ca terțe persoane să îți cunoască adresa principală.[/stextbox]

Dacă participi, de exemplu la o campanie publicitară cu premii și acel concurs se încheie, organizatorii vor dori să-ți exploateze adresa de e-mail colectată anterior la înscriere pentru a te sufoca prin oferte despre produsele lor extraordinare. Folosind un e-mail alias în asemenea împrejurări este soluția perfectă, pentru că putem închide adresa alias dacă nu mai avem nevoie de ea. Astfel, spamul de la organizatorul campaniei publicitare nu ne mai stresează inutil după încheierea acesteia. Cool stuff !

Ei bine, de acum înainte poți să asociezi unui cont Hotmail până la 5 alias-uri pe an, și maxim 15 în total.

Back To Top
Search