IE9Mai multe surse credibile spun însă că la sfârșitul lunii ianuarie, mai exact pe 28, o să avem o surpriză. Sper să fie una plăcută, fiind vorba despre Internet Explorer 9 Release Candidate.
Lungă perioadă de așteptare pentru browserul de la Microsoft. Sper să și merite, pentru că, după câte văd, ‘softies se mișcă tare greu. Din 15 septembrie, de la primul beta nimic nou sub soare, doar platform preview-uri, nesemnificative pentru utilizatorii de acasă, ca mine și ca tine.
Între timp, până și Mozilla a scos mult întârziatul și mult-așteptatul Firefox 4 beta 8 (altă dezamăgire), iar Google Chrome a făcut salturi mari de versiune și de viteză a browserului. Iar cireașa de pe tort este Opera 11, care este în multe cazuri un etalon de browser utilizabil decent, fără nervi.

Tot mai multe voci critică pe Microsoft Connect fel de fel de aspecte privind IE9, și cheia succcesului browserului MS stă în întâmpinarea dorințelor utilizatorilor. Am mai scris despre cum putem da feed-back, m-am si plâns în gura mare, acum sper să mai și audă cineva. Pentru că am impresia că la Internet Explorer undeva mai sus cineva e prea rigid pentru a ține seama de dorințele geek-șilor. Și rău face. Pentru că de acolo vine adevăratul succes al unui software.
Microsoft spune că au fost descărcate 20 de milioane de copii IE9 beta, din 15 septembrie încoace, ceea ce înseamnă că IE9 e folosit de 0,46% dintre utilizatorii din întreaga lume, și se mai laudă că peste 900 de site-uri au Jump-list-uri IE9 pentru pinned sites în Windows 7.
Versiunea finală a IE9 e de așteptat în aprilie, la conferința MIX 2011.
P.S. Bine v-am regăsit în 2011 !Thumbs up

Back To Top
Search