IE11-Touch11

Zilele acestea discutam cu un amic despre Surface RT și remarcam că Internet Explorer face o treabă excelentă pe această tabletă. Am mai scris aici despre IE 11 sub Windows 8.1 și cred că este excelent, dar numai pe tabletă. Nu îl folosesc și pe sistemul Desktop pentru că modul de randare a fonturilor este foarte slab comparativ cu Chrome sau Firefox și efectiv nu mă pot adapta. Păcat de el, pentru că altfel este un browser excelent. Iată un exemplu, sus este Internet Explorer, jos Google Chrome: diferente-text-IE-Chrome
În ceea ce privește IE11 pe tabletă, versiunea ModernUI este semnificativ îmbunătățită pentru touch, iar recent Microsoft a publicat un articol pe blogul MSDN unde evidențiază aceste îmbunătățiri. Una dintre schimbări este utilizarea funcționalității hover pe site-urile care sunt proiectate pentru utilizarea cu mouse-ul. Internet Explorer 11 permite utilizatorului să țină degetul peste un meniu și să aleagă opțiunile disponibile pentru a accesa pagina dorită.

“Pe lângă suportul pentru touch hover, o bară cu un nou meniu contextual apare în partea de jos a ecranului atunci când apăsați și țineți apăsat degetul peste un link. Aceasta permite afișarea barei de comandă, fără ca ea să interfereze cu meniul hover de pe site, dacă acesta există. De asemenea puteți deschide rapid pagini într-un tab nou accesând butoanele din bara respectivă.”

Această funcționalitate este prezentată cu ajutorul unui videoclip:
IE 11 evidențiază mai bine link-urile pe care se apasă cu degetul, comparativ cu IE10, ceea ce permite interacțiuni mai eficiente. O altă caracteristică îmbunătățită în această versiune este navigarea între pagini. Un swipe de la stânga la dreapta în interiorul paginii ne va duce la pagina anterioară. Internet Explorer ține pagina anterioară în memorie, ceea ce face ca ea să fie reîncărcată foarte rapid la revenirea pe aceasta. Acolo unde pagina nu se poate stoca în memorie, Internet Explorer folosește tehnologia pre-randare, prin care anticipează paginile care ar putea fi navigate pe un site și pe care le pregătește. 
Internet Explorer 11 este totodată primul browser care suportă nativ touch sub specificațiile HTML5 drag-and-drop :

Back To Top
Search