Așa susțin dezvoltatorii Microsoft, care mai afirmă că instalarea Windows 8 va fi mai scurtă față de versiunile anterioare.

[box type=”tip”]După ce a cercetat opiniile utilizatorilor din întreaga lume despre procesul de upgrade, Microsoft a decis să simplifice foarte mult acest proces și să se concentreze asupra instalărilor / upgrade-urile via web, care vor schimba radical experiența utilizatorului. Chiar dacă instalările de pe medii de stocare uzuale (stick USB, DVD) vor mai fi utilizate un timp, producătorul software a făcut o serie de modificări în Windows 8, așa încât sistemul de operare să poată fi instalat pornind de la o pagină web. Utilizatorul nu mai trebuie nici măcar să tasteze cheia de 25 de caractere a produsului, acest lucru fiind făcut chiar de Microsoft pentru fiecare utilizator.

Mai mult, asistentul Upgrade Advisor, procesul de Setup și cel de transfer al setărilor, Windows Easy Transfer, au fost combinate într-o singură experiență în cazul Windows 8, pentru simplificare și scurtare a instalării/procesului de upgrade.[/box]

Proces nou de instalare

”Schimbări mici aduc diferențe semnificative”, așa se spune în articolul de pe blogul Building Windows 8 cu privire la noul Setup pentru Windows 8. Procesul va scana PC-ul pentru a identifica potențiale probleme (cerințe de sistem, incompatibiltăți hardware și/sau software) iar dacă există aceste probleme, Windows 8 le afișează utilizatorului, însoțite de instrucțiuni de remediere sau, dacă nu există soluții, un raport care să permită o decizie dacă trecerea la Windows 8 este sau nu justificată.

Download manager nou pentru Windows 8

Noutatea absolută este un download manager integrat care oferă validare, posibilitatea de a opri temporar, de a continua și de a redescărca porțiuni descărcate anterior care au dat erori.

În această fază, pentru că setup a detectat deja eventualele probleme de pe sistem, nu va cere informații despre limba în care facem instalarea și folosim Winodws și nici despre componența hardware a sistemului.

Instalarea propriu-zisă

Utilizatorul va avea posibilitatea să aleagă între a instala Windows pornind de pe desktopul Windows curent, instalarea pe altă partiție sau să salveze fișierele de instalare descărcate într-o imagine ISO sau să creeze un stick bootabil ulterior.

După aceea, utilizatorul va fi întrebat dacă vrea să își păstreze fișierele personale, setările Windows curente și programele.

Upgrade-ul Windows 8 va suporta și opțiunea de a șterge complet discul și de a continua cu upgrade. Noua opțiune “Just personal files” (doar fișierele personale) va simplifica procesul, permițând utilizatorului să instaleze o versiune curată Windows 8, păstrîndu-se fișierele personale, fără a mai fi nevoie de Windows Easy Transfer.

[box type=”info”] Comparativ cu upgrade-ul Windows 7, cei care instalează Windows 8 prin upgrade vor avea 11 click-uri în loc să meargă prin 4 asistenți upgrade (wizard) și până la 60 de ecrane diferite.[/box] [box type=”info”]O altă prioritate a upgrade-ului Windows 8 a fost viteza. Echipa Windows a redus dramatic timpul necesar pentru upgrade la Windows 8 modificând procedurile de mutare a fișierelor (de exemplu acum se mută folderul cu tot conținutul deodată, nu fișier cu fișier).[/box] [box type=”info”]În procesul de upgrade la Windows 7, Microsoft a folosit mutările fișier cu fișier și totodată avea de mutat două foldere mari, față de doar unul acum. În plus, Windows 8 utilizează operații hard link pentru a face link la fișierele din altă locație de pe hard disc fără a mai fi necesară mutarea lor, ceea ce aduce un spor semnificativ de performanță / viteză la instalare. [/box]

Instalarea Windows 8 a fost simplificată și are viteză mai mare, dar poate fi utilizată și cu opțiuni avansate acolo unde este necesar, pentru ca utilizatorul să controleze pe deplin procesul.

Back To Top
Search