Microsoft a anunțat astăzi că oferă o versiune gratuită a unui program pentru tranferul datelor pentru a ajuta utilizatorii Windows XP să migreze la un sistem de operare mai nou.

Pentru că încetarea suportului Windows XP se apropie (8 aprilie), vrem să ne asigurăm că userii au aflat de acest termen limită și să îi ajutăm să migreze la un sistem de operare modern cum ar fi Windows 8.1 – se arată într-un articol de pe blogul Windows Experience.

Microsoft a realizat un parteneriat cu producătorul de software Laplink pentru a oferi o versiune gratuită a programului PCmover Express for Windows XP. Acesta copiază fișierele și setările de pe un PC cu Windows XP pe un sistem nou cu Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1.

Acest program va copia fișierele, muzica, clipurile, email-urile, setările și profilul de utilizator de pe PC-ul vechi pe noul sistem prin intermediul rețelei de acasă sau de la serviciu și chiar permite utlizatorilor Windows XP să decidă ce anume transferă pe noul device.

Programul PCmover Express este destinat utilzatorilor casnici și va fi disponibil săptămâna aceasta gratuit în limba engleză pe site-ul WindowsXP.com. Versiunile în germană, franceză, italiană, japoneză și spaniolă vor fi disponibile mai târziu luna aceasta, urmate de cele în coreeană, chineză, rusă și portugheză braziliană.

Resurse adiționale despre încheierea suportului pentru Windows XP:

[insert_posts query_type=”posts” posts=”167656,166612″ display_style=”list-small” hide_excerpt=”true”]

Site-ul Microsoft (română): Asistența se încheie pentru Windows XP

Back To Top
Search