Microsoft-internet-explorer

A fost lansat pe 29 noiembrie 2011 și rulează doar pe Windows 8 Developer Preview. Ultima versiune IE10 Platform Preview compatibilă cu Windows 7 este versiunea 2 (din iunie 2011) și Microsoft nu a anunțat când aceasta va fi actualizată.
Interfața Metro este utilizată în Windows 8, dar există suport și pentru interfața clasică pentru desktop, ceea ce e un semn bun.
[box type=”blue”] Noutăți:

  • Suport îmbunătățit pentru cele mai noi standarde HTML 5.
  • Cross-Origin Resource Sharing (CORS) pentru utilizarea requesturilor XMLHttpRequest între domenii.
  • Suport File API Writer pentru blobBuilder, ceea ce permite manipularea de obiecte binare mari în scripturi în browser.
  • Suport pentru matrice tip JavaScript pentru stocare și manipulare eficientă a datelor introduse.
  • Proprietate CSS user-select pentru a controla modul în care end-userii selectează elemente într-o pagină Web sau într-o aplicație
  • Suport pentru subtitrări video text HTML5 , inclusiv time-code, plasare, și format fișier subtitrare.
[/box]  

”Caracteristicile HTML5 care sunt acum disponibile pentru paginile web vor fi disponibile și pentru aplicațiile Metro din Windows 8.”

Rob Mauceri, IE Group Program Manager

Microsoft a lansat Platform Preview 3 în septembrie și a anunțat că versiunea finală Internet Explorer 10 va rula doar pe Windows 7 și Windows 8. Fiecare nouă versiune Platform Preview va fi lansată la aproximativ 10-12 săptămâni după cea anterioară. Versiunea finală IE10 este așteptată în preajma datei de lasnare Windows 8, undeva în vara anului viitor.

Back To Top
Search