Microsoft-internet-explorer

microsoft internet explorer pngO nouă versiune minoră Internet Explorer (9.0.3) a devenit disponibilă prin Windows Update la 12 octombrie și aduce o serie de îmbunătățiri la capitolul securitate.

Microsoft recomandă administratorilor să instaleze acest update cât mai curând acolo unde actualizările se fac manual. Dacă Windows Update este configurat să efectueze actualizări automat, pachetul va fi instalat fără a fi necesare alte intervenții.

Versiunea IE 9.0.3 rezolvă un set de vulerabilități raportate privat (nedivulgate public pentru a nu fi exploatate în malware).

Potrivit acestui articol de pe IE Blog, cele mai grave vulnerabilități permit executarea de cod de la distanță dacă un utilizator accesează în Internet Explorer o pagină special pregătită cu cod malițios. Atacatorul poate avea apoi aceleași drepturi pe sistem cu utilizatorul autentificat care vizitează pagina. Dacă tipul contului este Limited, pericolul este mai mic.

Microsoft clasifică riscul ca fiind critic pentru cei care utilizează IE9 pe sisteme de operare Windows client și moderat pentru utilizatorii IE9 pe versiuni server ale aceluiași sistem de operare.

Acest update vine după altelel similare lansate de Microsoft pentru IE9 în iunie (IE 9.0.1) și IE 9.0.2 în august.

Back To Top
Search