Nu puteam trece cu vederea o aniversare atât de importantă aici la wfl.ro. Internet Explorer a împlinit săptămâna aceasta 18 ani.
Chiar dacă pentru unii este doar un browser obișnuit care își face pur și simplu treaba, pentru alții un coșmar de administrat sau amintirea unei perioade când site-urile web aveau cod separat special pentru acest browser, cu bune și cu rele, Internet Explroer este poarta spre Internet pentru mai bine de 54% dintre utilizatorii de PC-uri din lumea întreagă.
Foarte mulți utilizatori deschid pur și simplu Internetul prin click pe iconița albastră (sau tap pe cea albă mai nou) și navighează. Ei nu se gândesc la Internet Explorer ci la conținutul afișat, se bucură că  paginile se încarcă repede și arată bine, că jocurile merg uimitor.
Totul a început pe 16 august 1995. Internet Explorer 1 nu a fost inclus în Windows 95, ci a fost oferit ca parte a unui add-on Plus! pack. Este adevărat că versiunile OEM ale Windows 95 conțineau acest browser. IE 2 a urmat la doar o lună distanță și povestea a continuat, cu multe peripeții.
Internet Explorer 3 a fost inclus în Windows 95 OSR, dar abia versiunea 4 a reușit să schimbe lucrurile. Browserul a fost atunci integrat în Windows și a adus Active Desktop – caracteristica prin care pagini web puteau fi puse pe Desktop pentru vizualizare directă.
Dezvoltarea a continuat cu versiunile 5, 6 și (după 5 ani) 7, iar Internet Explorer 8 a fost un mare pas înainte (perioada Windows 7) și este cea mai răspândită versiune astăzi, cu 23,52%. Lansarea Internet Explorer 9 a eliminat compatibilitatea IE cu Windows XP, iar în prezent versiunea 10 este prezentă pe Windows 7 și Windows 8, iar Internet Explorer 11 preview vine deja cu Windows 8.1.
Happy birthday, Internet Explorer! We salute you!
Personal nu mai folosesc Internet Explorer după versiunea 9, din cauza modului de randare a textului, care este foarte slab comparativ cu alte browsere. Care a fost versiunea voastră preferată de Internet Explorer și care este versiunea pe care o folosiți acum ?

Back To Top
Search