IE9Au trecut doar 3 săptămâni de la lansarea Internet Explorer 9 Platform Preview 6 și iată că avem un succesor. Multă lume se întreabă de ce nu se lansează de fapt încă o versiune beta, ci doar aceste platform previews care nici măcar nu au o interfață, ci doar un cadru pentru testele care, în aceste condiții sunt făcute doar de ”geeks”.

Aș vrea să cred că lucrul la respectarea standardelor nu s-a încheiat pentru echipa Internet Explorer, pentru că ar fi trist să rămână în stadiul acesta. De ce spun asta ? Pentru că această versiune platform preview (PP 7) se axează pe viteză și performanță. Performanța îmbunătățită a fost unul dintre obiectivele majore în proiectarea Internet Explorer 9, care se bazează mult pe accelerarea grafică pentru randarea rapidă a graficii și a animațiilor din paginile Web. Noul engine Chakra este ”secretul” cu care cei de la Microsoft speră să-și răscumpere greșelile trecutului și să-și găsească iertare pentru agonia prelungită a utilizatorilor și web developerilor.

Graficul de mai jos arată că IE9 PP7 este acum cel mai rapid browser din lume :

pp7-ie9-spider

Teoria IE Team este că și-a propus performanță pentru site-urile din lumea reală, nu neapărat pentru teste seci, sintetice cum ar fi, de exemplu, SunSpider JavaScript benchmark. Performanța lui IE9 în acest test a crescut în timp, dar compania susține că acesta ar fi fost un efect colateral al eforturilor sale de îmbunătățire a performanței pentru site-urile din lumea reală.

Ceea ce este și mai interesant legat de acest platform preview 7 este faptul că el vine la un interval mai scurt față de intervalul obișnuit de 8 săptămâni la care au fost lansate celelalte. Boală lungă, moarte sigură, am zice noi, dar Microsoft spune că lansările se fac atunci când există cu adevărat ceva relevant față de versiunea anterioară, și se pare că de data aceasta developerii au avut nevoie de numai 3 săptămâni pentru a produce ceva relevant, fiind vorba despre saltul de performanță.

Descarcă IE9 Platform Preview 7 de aici.

Back To Top
Search