Preocuparea Microsoft pentru interoperabilitate continuă prin formarea unei subsidiare care are rolul de a ajuta dezvoltarea relațiilor dintre companie și lumea open source. 

Microsoft Open Technologies are la bază echipa de strategie pentru interoperabilitate condusă de Jean Paoli și este formată din 50 până la 75 de persoane.

Paoli a declarat că și alte grupuri Microsoft vor continua lucrul la soluții open source, dar a precizat că Open Technologies va opera separat pentru a oferi o nouă cale de deschidere spre comunitățile open source, mai clară și mai eficientă.

 În timp, a mai spus Jean Paoli, comunitatea va vedea și mai multe interacțiuni ale produselor Microsoft cu standardele deschise și cu lumile open source.

[box] La începutul lunii aprilie 2012, Microsoft a intrat pentru prima oară în topul primilor 20 de contributori la kernelul Linux. Microsoft a produs 1,1% din codul kernel Linux pentru a corecta probleme legate de driverele Hyper-V, devenite open source în 2009. Aceste drivere au rolul de a îmbunătăți virtualizarea Linux pe produsele Windows Server. Pentru că Microsoft a folosit atât software open cât și closed source – ceea ce nu este permis de GNU Public License (GPL) – a fost necesară rescrierea completă a peste 9709 linii de cod.[/box]
Back To Top
Search