Enough-EU11

Am scris mai devreme astăzi despre amenda de 732 de milioane USD aplicată Microsoft de regulatorii antitrust de la Uniunea Europeană pentru nerespectarea afișării Browser Choice pe 15 milioande de PC-uri din UE după Windows 7 Service Pack 1. Poate nu mă voi referi aici la ceea ce am spus în titlu – istoricul amenzilor UE pentru Microsoft – dar cu siguranță îmi voi spune părerea privind inepțiile funcționarilor UE.

Chiar dacă nu sunt de acord cu monopolurile, câtă vreme ele nu sunt aplicate în egală măsură și altor companii din domeniu (precum Google), nu pot avea deloc încredere în deciziile Comisiei Europene vizavi de asemenea fapte.
Și la neîncrederea mea se adaugă și următoarele, care au pus de mult în derizoriu pentru mine asemenea decizii. Mă refer la motivele cretine invocate de Comisia Europeană pentru a forța Microsoft să promoveze într-un produs comercial propriu produse similare ale concurenței, de parcă utilizatorul este un moron care nu a auzit niciodată de browsere alternative.
La fel și cu Media Player.
Facepalm, EU, nimeni nu a cumpărat edițiile N (sau extrem de puțini) și vreau să dezvălui aici că toate licențele Windows pe care le-am cumpărat au fost expres selectate să nu fie fără Windows Media Player. Și nu am fost singurul, sunt sigur.
Iar dacă voi vă ocupați cu asemenea găinării, mi-e groază să mă gândesc ce s-a făcut cu atâția bani încasați de la Microsoft, câți europarlamentari slinoși și experți tip EBA s-au infundat și mai bine pe la curțile împărăției Europa.
Cu puțină matematică, vedem că din 2004 până acum, Microsoft a plătit Uniunii Europene amenzi în cumul de 3,04 miliarde de dolari.
Ca să ne facem o idee, (via mobzine.ro), amenda curentă, de 732 milioane dolari reprezintă cam 3 procente din profitul Microsoft pe 2012. Nu pare mult, dar eu unul ca și CEO m-aș ”interesa puțin” despre cei responsabili, care au făcut ca atâta bănet să intre în buzunarele birocrației EU.

Back To Top
Search