511

Windows 8 continuă să crească, încet, dar nu în defavoarea Windows 7 sau Windows XP.
Netmarketshare arată că Windows 8 are acum un market share de 5,4 %, cu 0,3 la sută mai mult față de luna trecută, când a depășit Windows Vista. Apropo de Vista, cota de piață a acestui sistem de operare a scăzut luna trecută cu 0,38 la sută, la 4,24 procente.
Între timp, Windows 7 și Windows XP rămân pe poziții solide. De fapt cota Windows 7 a crescut luna trecută cu 0,12 la sută, iar Windows XP cu 0,02 procente, deși Microsoft a anunțat că nu va mai oferi suport pentru acest sistem de operare. Atât Windows 7 cât și XP rămân cele mai folosite sisteme de operare, cu 44,49 și respectiv 37,19 procente de piață, potrivit Netmarketshare.
Widows - iulie
Din cele de mai sus, putem deduce fără a greși prea mult : creșterea Windows 8 s-a produs pe seama scăderii cotei pentru Windows Vista.
Aparent migrarea de la Windows Vista – un sistem cu o reputație șifonată pentru mulți utilizatori – la Windows 8 este mai ușoară decât ce de la Windows XP sau de la Windows 7. Aceste două sisteme de operare se mențin pe piață pentru că oferă experiența desktop completă, clasică, familiară utilizatorilor.
Windows 8.1 este încercarea Microsoft de a ”îndulci” adopția noului sistem de operare, prin readucerea butonului (dar nu și a meniului) Start, opțiunea pentru boot direct pe desktop și prin estomparea opțională a prezenței ModernUI acolo unde se dorește evitarea acesteia.
Dar scopul Microsoft este de a convinge utilizatorii dar și producătorii de echipamente că trebuie să facă upgrade la device-uri touch. Prețurile unor asemenea device-uri rămân prohibitive pentru foarte multă lume deocamdată, însă. Iar aceasta s-ar putea traduce prin schimbări foarte lente în perioada următoare pentru cotele de piață ale Windows XP și Windows 7.

Back To Top
Search