Browsere-iulie11

Dacă tot am scris despre cotele de piață pentru sisteme de operare, m-am oprit și la cele pentru browsere, furnizate de Net Applications. 

Cea mai nouă versiune Internet Explorer, IE10, a crescut constant în ultimele luni, dar ritmul tinde să scadă. Dacă luăm în calcul lansarea iminentă a Internet Explorer 11 (deja prezent în Windows 8.1 Preview și ca Developer Preview pe Windows 7), IE10 va continua să scadă. Momentan acesta este pe locul 2 ca răspândire între versiunile Internet Explorer, după IE8. Poziția IE8 este solidă pentru moment, iar creșterea din iulie pentru această versiune a fost de 0,85 procente, atingând 23,52 la sută cotă de piață.

În timp ce IE10 și IE8 au avut evoluții pozitive, Internet Explorer 9 a scăzut cu 2,02 puncte, ajungând la 9,69 procente.

Microsoft a reușit treptat să convingă utilizatorii să renunțe la versiunile vechi, cu probleme de securitate ale Internet Explorer. Cu toate acestea, IE 7 și IE 6 mai dețin 1,56 și respectiv 6,10 procente.

Browsere - iulie - detalii

Statisticile NetApplications se bazează pe monitorizarea traficului pentru aproximativ 40.000 de site-uri, care sunt accesate lunar de peste 160 de milioane de vizitatori unici.

Back To Top
Search