JulieLarson-Green_Web11

Recent, Julie Larson-Green, fost Executive Vice President la Devices and Studios a anunțat că va trece la Applications and Services, unde va raporta lui Qi Lu (Executive Vice President Applications and Devices).

În mod normal, dacă ar fi rămas pe poziția anterioară, Julie Larson-Green ar fi urmat să raporteze direct lui Stephen Elop, fost candidat pentru poziția de CEO, care va prelua conducerea diviziei Devices după finalizarea procesului de achiziționare Nokia.

Larson-Green are un istoric profesional de 20 de ani la Microsoft. Ea a venit în 1993 ca program manager pentru Visual C++. La Microsoft, experiența utilizatorului a fost preocuparea sa principală și a lucrat, printre altele la UX (experiența utilizatorului) pentru Internet Explorer 3 și 4, iar din 1997 a trecut la divizia Office, unde a coordonat dezvoltarea interfeței de utilizator pentru Office XP, Office 2003 și Office 2007.

În noiembrie 2012, Larson-Green a fost promovată la conducerea diviziei Windows (software și hardware engineering), după plecarea lui Steven Sinofsky.

La reorganizarea anunțată anul trecut (One Microsoft), Larson-Green a preluat poziția curentă și a condus în ultimele 7 luni grupul Devices and Studios, unde a supervizat tot ce înseamnă dezvoltarea hardware, inclusiv Xbox și Surface. Pe partea de Studios, Larson-Green a coordonat dezvoltarea de jocuri, entertainment și conținut premium pentru toate device-urile.

Pe 24 februarie, Larson-Green și-a anunțat intenția de a trece la divizia Applications and Services, unde va răspunde de unificarea experiențelor pentru toate serviciile (Skype, Bing și OneDrive, printre altele). Noul său titlu este de Chief Experience Officer (CXO) al echipei ”My Life and Work” din grupul ”Applications and Services” condus de Qi Lu.

La final rețin două idei interesante din memo-ul intern trimis de Larson-Green angajaților Microsoft:

Abia aștept să lucrez pentru dezvoltarea Digital Life & Digital Work Experience, care stă la baza experiențelor digitale moderne, indiferent de device și în același timp să lucrez cu Applications and Services Group pentru îmbunătățirea experiențelor clienților.

și

Privind spre viitor, îmi amintesc de un proverb chinezesc favorit: ”Pentru a trece prin cea mai grea călătorie trebuie să facem fiecare pas, dar trebuie să pășim mai departe tot timpul”.

De remarcat că Julie Larson-Green este posibil singura persoană de nivel înalt apropiată de Steven Sinofsky care nu a fost retrogradată pe o poziție secundară după ultimele schimbări de la Microsoft.

Back To Top
Search