XP-numaratoare-finala11

Microsoft WindowsMicrosoft are o nouă dilemă la orizont. După 2014, când compania va înceta să ofere suport pentru sistemul de operare Windows XP, potrivit analizei Dimension Consulting, jumătate dintre clienții corporate vor continua să folosească acest produs.

Dimension Consulting a intervievat recent mai bine de 950 de profesioniști IT despre proiectele lor de implementare Windows. Aproape 48 la sută dintre cei intervievați au afirmat că ar continua să folosească Windows XP chiar și fără suport de la Microsoft.

47 la sută dintre respondenți au spus că ar renunța la Windows XP și ar face upgrade la o versiune mai nouă până în 2014. Cinci la sută au spus că vor continua să folosească Windows XP cu suport din partea unor terțe companii, dacă suportul Microsoft încetează. Responsabilii IT care ar face upgrade până în 2014 mai spun că vor trece direct la Windows 7, fără etapa intermediară Windows Vista.

Este foarte probabil, totuși, ca cei care vor decide să rămână cu XP după 2014 să realizeze riscul la care se expun prin faptul că sistemele vor fi complet descoperite la vulnerabilități, nemaiexistând patch-uri de la Microsoft și să treacă rapid la implementarea Windows 7.

Back To Top
Search