KioskMode-featured11

Am avut ocazia să testez Windows 8.1 build 9374 în ultimele ore și am descoperit o serie de caracteristici noi, pe care le-am menționat în acest articol, iar acum, la o privire mai atentă am remarcat introducerea Kiosk Mode în acest build.

Ce este modul kiosk ?

Dacă ați folosit, de exemplu, bancomate cu Windows, ați remarcat probabil că pe monitorul bancomatului aveți access doar la funcțiunile aplicației pentru bancomat și restul sistemului de operare este ascuns și inaccesibil. Acela este un exemplu de utilizare Windows (sau Windows Embedded) în Kiosk Mode.

Ei bine, pentru că Windows 8 este optimizat pentru sisteme touch, este de așteptat ca una dintre utilizarile acestui sistem de operare să fie aceea de a juca rolul unui sistem Kiosk Mode, în care putem avea acces fie la o singură aplicație imersivă (ModernUI), fie la un singur cont de utilizator. Această funcționalitate a ieșit la suprafață în PC settings pentru build-ul 9374.

KioskMode

Dacă se folosește o singură aplicație, utilizatorii care accesează sistemul configurat în Kiosk Mode nu vor putea accesa alte funcții din Windows, în afară de cele ale aplicației selectate, iar dacă se folosește un anumit cont de utilizator, politicile administrative pot controla riguros nivelul de acces al acelui cont la diferite funcționalități și funcții ale sistemului de operare, ca și alți parametri.

Back To Top
Search