LastPass GoodieBox

LastPass este un manager de parole și o aplicație de autocompletare a formularelor online. Este gratuit și permite memorarea/completarea automată a userului/parolei și apoi înscrierea/autentificarea rapidă a utilizatorului pe orice site de pe Internet din câteva click-uri. Toate datele sunt protejate într-un ”seif” web sub o parolă unică. The Last Password You’ll Have to Remember! – ultima parolă pe care trebuie să o ții minte este și sloganul LastPass.

Pluginurile pentru browsere oferite de LastPass rulează pe Windows, Mac sau Linux, dar și pe iPhone, BlackBerry, Windows phone, Symbian sau Android (contra cost oferă aplicații pentru acestea) și sunt compatibile cu cele mai populare browsere: Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Safari și, de astăzi (24 noiembrie 2010) și cu Opera.

Instalarea este simplă. Pentru Internet Explorer, Google Chrome și Firefox este disponibil un executabil pe care îl puteți descărca de aici, care va instala câte un plugin pentru fiecare dintre aceste browsere, odată cu instalarea fiind oferită posibilitatea dezactivării password managerului din fiecare browser în favoarea LastPass.

LastPass ”știe” să importe date personale din aplicații populare, cum ar fi RoboForm, 1Password, KeePas, Password Safe, MyPasswordSafe,Sxipper, TurboPasswords și PassPack, dar are și funcție de export către ele.

Un alt punct în favoarea lui LastPass este acela că este foarte bun la captarea parolelor și datelor din formulare Ajax, acolo unde multe aplicații eșuează.

Odată cu versiunea 11 (încă beta) a browserului Opera, este permisă instalarea de plugin-uri, iar cei de la LastPass au publicat pe 24 noiembrie pluginul Opera LastPass. Din Opera 11 sau mai nou, accesează pagina extensiei, la adresa https://addons.labs.opera.com/addons/extensions/details/lastpass/ .

Ce Password Manager folosești ? Ce ne recomanzi ?

Back To Top
Search