Maxresdefault11

Un build neoficial lasă să se întrevadă transparența Aero reintrodusă în Windows 10 pentru ecranul Start și Taskbar, dar și integrarea Cortana în meniul Start.

Ambele modificări sunt introduse în urma feedback-ului de la Windows Insideri, iar Aero Glass și efectele de transparență sunt printre cele mai cerute pe User Voice.

Aero Glass in meniul Start din Windows 10 build 10102
Aero Glass in meniul Start din Windows 10 build 10102
Pe lângă Aero Glas în ecranul Start, ithome.com mai postează și o captură de ecran cu un efect 3D pentru live tiles pe ecranul Start:
3D Live Tile
În ce privește Cortana și integrarea acesteia în meniul Start, aceasta se poate vedea mai bine în clipul realizat de Zac Bowden de la WinBeta, pe care l-am postat în partea superioară a articolului. Momentan nu este clar ce build Windows 10 este prezentat în acest clip, dar integrarea Cortana pare a fi destul de bine făcută.

În opinia mea, schimbările sunt binevenite și cresc estetica Windows 10, care este destul de controversată în acest moment, cel puțin pentru mine. Dacă priviți cu atenție clipul video sau al doilea screenshot de mai sus, interfața pentru rezultatele căutării arată excelent, iar suprafața ocupată de rezultate este aceași cu suprafața setată prin tragere de către utilizator pentru meniul Start.
Discuția continuă la comentarii, mai jos, dar și pe forum:
Efectul Aero Glass ar putea reveni în Windows 10
Back To Top
Search