După numeroase critici vizavi de noua politică de licențiere pentru Office 2013 versiunile retail (cu amănuntul), cu privire la transferarea licențelor, Microsoft a decis să revizuiască acordurile, în sensul de a permite clienților transferul licenței pe un al doilea PC. Aceasta nu înseamnă că se poate utiliza aceeași licență pe mai multe PC-uri, ci doar că transferul se face în condiții ceva mai flexibile.

La lansarea versiunilor retail ale Office 2013 de anul trecut, Microsoft a schimbat acordul de licențiere față de versiunile anterioare, în sensul că licența Office retail se poate transfera pe un alt PC doar dacă utilizatorul are Office instalat pe un PC nou, aflat în garanție, care se defectează iremediabil.
Acum clienții pot transfera Office 2013 și licența pe un alt computer dacă acel computer pe care s-a făcut activarea inițială se defectează, fiind vorba despre orice PC, nu doar despre unul nou, în garanție. De asemenea, licența poate fi mutată oricând de pe un PC pe altul, dar între două transferuri succesive trebuie să treacă 90 de zile, mai puțin în cazul unei defecțiuni hardware iremediabilă, când se poate efectua imediat.
Schimbarea de politică a intrat deja în vigoare, dar e posibil să apară probleme până când serverele pe care se activează Office sunt actualizate. Dacă sunteți în această situație trebuie să sunați la suport pentru o activare manuală făcută de angajații Microsoft.

Back To Top
Search