mesh-goes-sync

Unul dintre serviciile Windows Live poate mai puțin populare la noi este actualul Live Sync, care servește la sincronizarea fișierelor între două sau mai multe dispozitive (PC-uri sau nu) sau între dispozitive și foldere de pe SkyDrive. Plus că permite controlul de la distanță al PC-urilor cu Live Mesh instalat, conectate cu același cont Windows Live.

În Wave 3 existau două servicii de sincronizare. Unul Windows Live Sync și celălalt – Live Mesh. Al doilea seamănă mai mult cu ceea ce a rămas în Wave 4 și a fost numit temporar Live Sync, dar se va reveni asupra numelui ca Live Mesh.

De la lansarea Live Sync Beta din iunie 2004, peste 240 de mii de utilizatori au încercat Live Sync pe sute de mii de dispozitive și au oferit feedback. Au rezultat date statistice din care sunt demne de atenție cîteva : un utilizator obișnuit sincronizează de la 675 de fișiere cu dimensiunea medie de 1,8 MB și folosește 240 MB de spațiu în cloud. Două procente dintre utilizatorii Live Mesh folosesc peste 1,5 GB spațiu pe cloud. Deocamdată, în versiunea beta, spațiul alocat este de 2 GB pentru fiecare utilizator, urmînd să crească la 5 GB peste cîteva luni, la versiunea finală.

Live Mesh își propune să înlesnească accesul la PC-uri de oriunde, să sincronizeze fișierele între dispozitive, să ofere suficient spațiu pentru stocarea în cloud a datelor importante pentru acces de oriunde la acestea și să ofere posibilitatea de colaborare pe documente via SkyDrive.

Utilizatorii au cerut echipei Windows Live o serie de îmbunătățiri, care au fost parțial implementate. De exemplu, posibilitatea de a sincroniza și fișierele ascunse din foldere, sau posibilitatea de a accesa o listă cu fișierele care lipsesc (încă nesincronizate) dintr-un folder de sincronizat. Astfel, utilizatorul este anunțat ca sunt așteptate cîteva fișiere modificate și poate da click pe View Files pentru o listă completă.

01-fisiere-nesincronizate-inca

Apoi, dacă ați instalat Windows Live Essentials 2011, primul beta, poate ați remarcat consumul ridicat la procesor mai ales al MOE.exe (Mesh Operating Environment), serviciul Mesh. Echipa Windows Live anunță că s-au făcut optimizări privind încărcarea memoriei și utilizarea procesorului, care a scăzut cu 30 de procente cînd Mesh doar rulează (fără operații de sync în derulare) în fundal.

Back To Top
Search