Dacă mai folosiți încă Windows 8 pe PC-urile voastre, nu 8.1, este timpul să faceți upgrade gratuit la Windows 8.1. De marți, suportul Microsoft pentru Windows 8 încetează.

O notă de suport Microsoft arată următoarele:

Windows 8.1 se încadrează în același ciclu de viață ca și Windows 8, și va ajunge la finalul Mainstream Support pe 9 ianuarie 2018, iar Extended Support Windows 8.1 se încheie pe 10 ianuarie 2023.
Cu disponibilitatea generală (GA) a Windows 8.1, clienții Windows 8 au la dispoziție 2 ani, până pe 12 ianuarie 2016, pentru a trece la Windows 8.1 pentru a beneficia în continuare de suport.

Sunt convins că nu mai sunt foarte mulți cititori wfl.ro care au această versiune Windows pe PC-urile lor, mai ales după lansarea Windows 10, dar, potrivit NetMarketShare.com, în lume Windows 8 mai este prezent pe aproximativ 2,75% dintre PC-urile Windows, adică peste 41 de milioane de instanțe instalate.
Acești utilizatori trebuie să treacă fie la Windows 8.1, fie la Windows 10, pentru a primi suport Microsoft în continuare.
Indiferent că rămân la Windows 8.1 sau trec la Windows 10, acești utilizatori trebuie să facă upgrade (gratuit) de la Windows 8 la Windows 8.1, prin Windows Store, printr-o procedură destul de incomodă.
Screenshot (37)
Practic, cu Windows 8 și Windows 8.1, Microsoft a pregătit scena pentru Windows 10 din punctul de vedere al actualizărilor. Adică sistemul de operare trebuie actualizat permanent. Dacă Windows 8.1 a venit la 2 ani de la lansarea Windows 8, în cazul Windows 10 actualizările se vor face de două sau de trei ori pe an.

De ce are Windows 8 RTM o viață atât de scurtă ?

Cu Windows 8.1 Microsoft spune că a avut (față de Windows 8) o abordare oarecum similară cu aceea a Service Pack-urilor Windows. La lansarea unui Service Pack, utilizatorii Windows cu versiunea RTM sau cu un Service Pack anterior aveau la dispoziție 24 de luni pentru a instala noul Service Pack pentru a beneficia de suport mai departe. Spuneam că a fost o abordare oarecum similară pentru că Windows 8.1, pe lângă îmbunătățiri și soluții pentru problemele Windows 8, a adus și caracteristici noil. Ori un Service Pack nu a adus mai niciodată altceva în afară de soluții și îmbunătățiri pentru versiunea anterioară.
Microsoft spune că a proiectat Windows 8.1 astfel încât să poată fi distribuit ca un Service Pack (deși nu vine prin Windows Update, ci prin Windows Store …) și că nu există cerințe hardware diferite, iar aplicațiile instalate pe Windows 8 nu sunt afectate de probleme de incompatibilitate.

După instalarea Windows 8.1, nu uitați să instalați toate actualizările disponibile !

Mai există încă un aspect important pentru cei care fac upgrade la Windows 8.1. Vă reamintesc, suportul pentru Internet Explorer 8,9 și 10 încetează tot marți, 12 ianuarie 2016. Ca să puteți folosi Internet Explorer 11 cu maximă eficiență si compatibilitate sporită pe Windows 8.1, trebuie să actualizați sistemul la Windows 8.1 Update (Windows 8.1.1).

RESURSE

Recomandăm celor interesați de modalitatea de a face upgrade de la Windows 8 la Windows 8.1 să parcurgă toate informațiile de pe această pagină de suport Microsoft (în română):

Back To Top
Search