Cam acum o lună, pe IEBlog  a fost postat un articol despre cum pot firmele să gestioneze calendarul de update la Internet Explorer 10. În articol se arăta că „abordarea permite organizațiilor să decidă când doresc să instaleze IE10 pentru utilizatorii Windows 7.” Acesta, dar și alte elemente au sugerat că IE10 pe Windows 7 era aproape.
[stextbox id=”download”]Astăzi a fost lansat,  puteți descărca IE10 pentru Windows 7 acum. Pentru detalii despre lansare accesați blogul oficial IE. Pagina de download va cere detalii despre sistemul de operare, dacă este pe 32 sau pe 64 de biți.
Cerințe de sistem:

 • Procesor la 1 GHz 32-bit (x86) sau 64-bit (x64)
 • 512 MB RAM
 • 100-200 MB spațiu pe hard disc
 • Windows 7 cu SP1 sau Server 2008 R2 cu SP1

Asa cum v-am obișnuit deja, ofer link-uri directe de download pentru produsele Microsoft, ori de câte ori este posibil :
Iată link-urile directe pentru limba română:

Iată și link-urile directe pentru limba engleză:

[/stextbox] În săptămânile următoare, sistemele cu Windows 7 vor fi actualizate automat la IE10. Pentru Web Developeri, aceasta înseamnă că, din punct de vedere al browserelor, masa de utilizatori Windows 8 care au din start IE10 crește acum cu cei care rulează Windows 7, care vor avea și ei IE10, adică foarte multă lume va avea un browser modern.
IE10 pe Windows 8 este mai rapid decât IE9, și chiar mai inteligent ca power management dacă ne gândim la durata bateriei. Engine-ul Java updatat al IE10 are corector gramatical cu auto-corectare,  de mult așteptat de utilizatorii Windows, lucru deja obișnuit de mult timp pentru alte browsere. Benchmark-uri ca SunSpider spun că IE10 este cu 40% mai rapid decât IE9, iar PeaceKeeper cu 25%. Testul V8 spune că IE10 este 100% mai rapid decât IE9. Aceste lucruri sunt relative și variază de la un sistem la altul. În plus, niciodată nu am fost adeptul testelor sintetice, ci am preferat să utilizez un produs pentru a mă pronunța asupra caracteristicilor sale. De aceea nu public benchmark tests pe acest site, pentru că utilizatorul obișnuit nu are timp de ele.
Odată ce ați făcut upgrade-ul la IE10, dați o tură pe cele câteva site-uri de mai jos. Celor care se pricep le adresez provocarea de a se uita și la codul sursă al acestor pagini.
 • http://ie10bethethief.com – Robert Kirkman de la Image Comics (cunoscut via The Walking Dead) are o badă de comicsuri numită ca și acest joc online: Thief of Thieves.
  • Noul site pentru Thief of Thieves are grafică foarte cool, (multe SVG-uri) dar este totodată și un foarte bun exemplu de utilizare touch și pentru implementarea W3C Pointer Events standard. Pe IE blog, se mai arată că mai folosește și:
   • Animații CSS3 pentru tranziții mai mari între scenele de pe site
   • MSGesture API pentru gestionarea avansată a interacțiunilor pointer cum este exercițiul safe cracking (vezi pe site)
   • pageVisibility API pentru a detecta când o pagină deschisă nu este utilizată activ pentru control asupra sunetului din pagină.
   • setImmediate API pentru a îmbunătăți gestionarea energiei pe tablete. SetImmediate, ca și setInterval și setTimeout, este un timing API care cere procesorului să prelucreze instrucțiunile cât de curând posibil
 • Atari Arcade – Foarte multe jocuri clasice Atari reconstituite cu HTML5 și Touch on the web.
 • Pulse – Un agregator de știri foarte cool făcut complet în HTML5 cu suport pentru swipes și gesturi touch cu mai multe degete simultan. De asemenea este responsiv, se afișează corect pe smartphones.
 • Contre Jour – Jocul anului 2011 pe iPad rescris în HTML5/JavaScript și CSS3. Funcționează foarte bine pe device-uri cu touch.
Back To Top
Search