Nokia X2

Contrar așteptărilor multora ca seria Nokia X, bazată pe Android, să fie oprită după achiziționarea Nokia devices and services, Microsoft a lansat Nokia X2 – un terminal dual SIM cu 1 GB RAM și un display de 4,3 inches.

De când este disponibil și cât costă ?

Blogul Nokia Conversations spune că telefonul va fi disponibil imediat pe anumite piețe, fără a preciza care sunt acestea. Prețul telefonului este de 99 Euro plus taxe.

Aspect, greutate ?

Nokia X2 - carcase
X2 are un design monobloc îmbrăcat într-o ”glazură” transparentă care amintește de terminalele Asha și este livrat cu carcase glossy (lucioase) negre, portocalii, gri închis, albe și galbene. Display-ul ClearBlack de 4.3 inches are o densitate de 217 pixeli per inch.
Are o greutate de 150 de grame, bateria este detașabilă, spațiu de stocare intern de 4GB, extensibil până la 32 GB prin card microSD, browser cu suport Flash, GPS, Bluetooth, radio FM, 3G pe ambele cartele SIM.
Microsoft oferă spațiu de stocare gratuit de 15 GB pe OneDrive pentru un cont Microsoft nou asociat acestui device.
Senzori: proximitate, accelerometru și lumină ambientală.
De reținut că nu există o variantă Nokia X2 cu un singur SIM.

Ce e nou și ce aplicații sunt preinstalate ?

X2 vedere frontală aplicații
Blogul Nokia Conversations arată :

Nokia X2 este echipat și cu o altă opțiune de navigare, noua listă de aplicații, care menține ecranul principal liber pentru cele mai utilizate aplicații, ceea ce aduce X2 în linie cu experiența Lumia.

X2 vine cu un Fast Lane îmbunătățit, și cu navigare simplificată iar unul dintre principalele elemente de noutate pentru designul X2 este noul buton Home, care aduce utilizatorul la ecranul Start. De asemenea este prezent și un buton ”back”, prin intermediul căruia utilizatorul poate naviga printre cele mai recente acțiuni, iar apăsarea prelungită arată ce aplicații sunt pornite.
Printre aplicațiile preinstalate se numără Outlook.com, Skype și OneDrive, OneNote, WeChat, Path, Facebook. Facebook Messenger și jocuri XboxNokia Store oferă și Yammer.

Specificații Nokia X2

Componentă Varianta Dual-SIM
Display ClearBlack 4.3-inch WGVA
Procesor Snapdragon 200 dual core la 1.2GHz
RAM 1 GB (Nokia X recente și Nokia XL aveau 768 MB, Nokia X original 512 MB)
Cameră spate, principală 5MP autofocus cu flash
Cameră secundară, frontală VGA
Baterie 1800 mAh
Timp convorbiri 2G: până la 10 ore
3G: până la 13 ore
Timp Standby Până la 23 de zile

Videoclip de prezentare

Back To Top
Search